Quantcast

Euroleague (11η αγωνιστική): Πέρασε από το «Αστρομπάλ» η Μονακό, αλλά έχασε τον Μπράουν

Η ομάδα του πριγγκηπάτου κέρδισε εκτός έδρας τη Βιλερμπάν με 84-75.

Ένα επιθετικό «ξέσπασμα» της Μονακό στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα με τη Βιλερμπάν, της χάρισε το δεύτερο σερί ροζ φύλλο αγώνα και την οδήγησε στην 8η εφετινή νίκη της στην Euroleague.

Οι Μονεγάσκοι πέρασαν απ’ το «Astroballe» με 84-75 και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 8-3, παραμένοντας σταθερά εντός της πρώτης τετράδας, ωστόσο, τη μεγάλη νίκη τους «επισκίασε» ο σοβαρός τραυματισμός του Τζον Μπράουν, ο οποίος αποχώρησε με φορείο από το παρκέ 41’’ πριν το φινάλε. Υποχώρησε κι άλλο στο 3-8 η Βιλερμπάν, που γνώρισε την 5η σερί ήττα της στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 45-45, 60-60

Το γαλλικό ντέρμπι δικαιολόγησε απόλυτα το χαρακτήρα του για τρεις περιόδους, με τις δύο ομάδες να βαδίζουν χέρι-χέρι στο σκορ, κλείνοντας και τα τρία δεκάλεπτα στην ισοπαλία.

Στην τελευταία περίοδο ωστόσο, το «ξύπνημα» του Τζόρνταν Λόιντ -την ώρα που «σίγησε» ο «καυτός» μέχρι το 30’ Μάικ Τζέιμς (17π.)- και τα καθοριστικά καλάθια των Άλφα Ντιαλό και Ντόντα Χαλ έδωσαν μία διψήφια διαφορά στη Μονακό (έτρεξε επί μέρους σκορ 24-15), την οποία συντήρησε εύκολα ως το φινάλε...

Οι Τζέιμς και Μοτεγιούνας μέτρησαν από 17 πόντους για τη Μονακό, με τον Λόιντ (11π.) να είναι καθοριστικός στο φινάλε. Το... πάλεψαν οι Ομπασοχάν και Λάιτι (από 13π.) για τη Βιλερμπάν, όμως στο τέλος «έμειναν» από δυνάμεις...