Quantcast

Euroleague (20ή αγωνιστική): «Καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν τη Ζαλγκίρις (74-65)

Ποδαρικό με το... δεξί έκανε η Μπάγερν Μονάχου, στο πρώτο παιχνίδι της για το 2022 στην Euroleague, επικρατώντας έστω και δύσκολα της ουραγού (αλλά πάντα μαχητικής) Ζαλγκίρις με 74-65, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 8-10. 

Οι Λιθουανοί (με ρεκόρ 3-14), που είχαν να αγωνιστούν στη Euroleague από τις 17 Δεκεμβρίου (και την ήττα τους με 66-53 απ’ την Ούνικς στο Καζάν), πάλεψαν για περισσότερο από ένα ημίχρονο, όμως ένα ξέσπασμα των Βαυαρών στα μέσα της τρίτης περιόδου κι άλλο ένα στο 34ο λεπτό, όπου ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια νούμερα, «καθάρισαν» ουσιαστικά τον αγώνα υπέρ της γερμανικής ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-33, 61-54, 74-65

Τα καλάθια του Μπλάζεβιτς και το πείσμα του Λεκάβιτσιους, που πήρε... μπροστά μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου, έδωσαν «ενέργεια» στη Ζαλγκίρις για να παραμείνει σε επαφή με το σκορ, παρά το καλό ξεκίνημα της Μπάγερν (11-5).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Λιθουανοί συνέχισαν να είναι πολύ αποτελεσματικοί στην επίθεση και με τον Νέμπο να κυριαρχεί στις δύο πλευρές του γηπέδου, έχοντας την απαιτούμενη βοήθεια από τον Γουέμπστερ, κατάφεραν να ξεφύγουν με 7 πόντους (19-26) στο 6’19’’.

Στην τρίτη περίοδο το παιχνίδι έγινε... run ‘n’ gun, με την Μπάγερν να «τρέχει» ένα σερί 18-9, έχοντας ως μπροστάρηδες τους Γιαραμάζ και Λούτσιτς, οι οποίοι άρχισαν να «πυροβολούν» από τα 6,75μ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Βαυαροί έδειξαν μεγάλη σοβαρότητα στη διαχείριση του προβαδίσματός τους, δεν απειλήθηκαν από την Ζαλγκίρις που «ξέμεινε» από δυνάμεις κι έφτασε με άνεση στην 8η νίκη της στην εφετινή Euroleague.

Οι Γιαραμάζ με 16π. (3/5 τριπ.,) και Λούτσιτς με 12π. (3/6 τριπ., 3 ρ., 2 ασ.), έκαναν τη διαφορά για την Μπάγερν, ενώ από τους Λιθουανούς πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις –αλλά δεν έφτανε- ο Νέμπο με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ.