Quantcast

Europa League: Με Τσιτσαρίτο λύγισε ΑΠΟΕΛ η Σεβίλλη

Έπεσε… μαχόμενος στην Ισπανία ο ΑΠΟΕΛ. Η Σεβίλλη έκανε το «2x2», επικρατώντας 1-0 των πρωταθλητών Κύπρου στον 1ο όμιλο του Europa League, με τον Τσιτσαρίτο (17’) να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ τους.

Στην πρώτη θέση χωρίς… συγκάτοικο είναι πλέον η ομάδα του Λοπετέγι, ενώ οι φιλοξενούμενοι παραμένουν χωρίς βαθμό, καθώς είχαν ηττηθεί με 4-3 από την Ντουντελάνζ στην πρεμιέρα.

Πολύ πιο άνετη ήταν η νίκη της Καραμπάγκ. Οι Αζέροι επικράτησαν 4-1 στην έδρα της Ντουντελάνζ, έχοντας ουσιαστικά καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Ο Ζουμπίρ άνοιξε το σκορ στο 11’για να έρθει ο πρώην μέσος της ΑΕΚ Μίτσελ να κάνει το 0-2 στο 30’ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κιντάνα. Ο Ρίτσαρντ ευστόχησε σε πέναλτι στο 37ο λεπτό για το 0-3.

Στο πρώτο μέρος διεκόπη το παιχνίδι για 20 λεπτά περίπου διότι επικράτησε αναστάτωση λόγω της εμφάνισης drone με τη σημαία του Ναγκόρνο-Καραμπάγκ (περιοχής που έχει γίνει λόγος έντασης ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν).

Το δεύτερο μέρος κύλησε σε πιο χαμηλούς ρυθμούς, όπως είναι λογικό. Ειδικά από την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Γκάρος στο 62ο λεπτό, όταν και σταμάτησε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Ο Κιντάνα εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 69' για το 0-4, ενώ ο Μπερνιέρ πέτυχε το γκολ της τιμής στο 90’ για την ομάδα από το Λουξεμβούργο.

Τα αποτελέσματα:

Σεβίλλη-ΑΠΟΕΛ 1-0

Ντουντελάνζ-Καραμπάγκ 1-4

Βαθμολογία:

1. Σεβίλλη 6

2. Καραμπάγκ 3

3. Ντουντελάνζ 3

4. ΑΠΟΕΛ 0

Με δυο ισοπαλίες ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική για τον 2ο όμιλο του Europa League.

Στη Σουηδία, η Μάλμε φιλοξενήσε την Κοπεγχάγη, με τις δυο ομάδες να μένουν στο 1-1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 45’ με αυτογκόλ του Νίλσεν. Η αντίδραση για τη γηπεδούχο ομάδα ήρθε στο 55’ όταν ο Ρόζενμπεργκ ισοφάρισε. Το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Στο άλλο ματς του γκρουπ Λουγκάνο και Ντιναμό Κιέβου έμειναν στο 0-0.

Τα αποτελέσματα:

Λουγκάνο – Ντινάμο Κιέβου 0-0

Μάλμε – Κοπεγχάγη 1-1

Βαθμολογία

1.Κοπεγχάγη 4

2.Ντινάμο Κιέβου 4

3.Λουγκάνο 1

4.Μάλμε 1

Μόνη στην κορυφή του 3ου ομίλου έμεινε η Χετάφε μετά την επικράτησή της απέναντι στην Κράσνονταρ με 2-1. Τα δύο γκολ του Άνχελ ήταν αρκετά για δώσουν τη νίκη στην ισπανική ομάδα.

Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν Τραμπζονσπόρ και Βασιλεία, με τους Ελβετούς να βρίσκονται μόνοι στην 2η θέση του ομίλου με τέσσερις πόντους. Μετά το 1-1 του πρώτου μέρους από τα γκολ των Βίντμερ και Παρμάκ, ο Σόσα έδωσε προβάδισμα στο 78’ στους Τούρκους, αλλά ο Οκαφόρ απάντησε αμέσως για την Βασιλεία.

Τα αποτελέσματα:

Κράσνονταρ – Χετάφε 1-2

Τραμπζονσπόρ – Βασιλεία 2-2

Βαθμολογία:

1. Χετάφε 6

2. Βασιλεία 4

3. Τραμπζονσπόρ 1

4. Κράσνονταρ 0

 

Η Αϊντχόφεν συνέτριψε με 4-1 τη Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία για τη δεύτερη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Europa League και έφτασε το 2 στα 2 στο γκρουπ.

Η ολλανδική ομάδα ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι και μόλις στο 14’ έγινε το 0-1 με το δυνατό σουτ του Ροζάριο έξω από την περιοχή. Οι Ολλανδοί συνέχισαν να πιέζουν και στο 38’ με τον ωραίο συνδυασμό και τη διπλή προσπάθεια που έφερε το αυτογκόλ του Μέλινγκ έκαναν το 0-2. Στο 41’ ο Μάλεν με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-3.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δευτεραθλητές Ολλανδίας κατέβασαν ταχύτητα και έδωσαν χώρο στους πρωταθλητές Νορβηγίας, που έχασαν κάποιες ευκαιρίες. Μάλιστα, στο 70’ο Αντεγκμπέρνο εκμεταλλεύτηκε μία σύγχυση από ένα κόρνερ μέσα στην περιοχή της Αϊνχόφεν και μείωσε σε 1-3. Στο 76’ ο Μάλεν με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-4.

Δεύτερη ανέβηκε η Σπόρτινγκ που νίκησε 2-1 με ανατροπή τη ΛΑΣΚ Λίντς και την έπιασε στη βαθμολογία. Οι Αυστριακοί ξεκίνησαν δυνατά και έχασαν κάποιες ευκαιρίες μέχρι ο Ραγκούζ να κάνει το 0-1 στο 16’. Όμως στο β' μέρος και μέσα σε πέντε λεπτά Φελίπε και Φερνάντες υπέγραψαν την ανατροπή/

Τα αποτελέσματα:

Σπόρτινγκ – ΛΑΣΚ Λιντς 2-1

Ρόζενμποργκ – Αϊντχόφεν 1-4

Βαθμολογία: 

1. Αϊντχόφεν 6

2. Σπόρτινγκ 3

3.ΛΑΣΚ Λιντς 

4. Ρόζενμποργκ 0

Σέλτικ και Κλουζ συναντήθηκαν ξανά μετά τα προκριματικά του Champions League. Αυτή τη φορά, για την δεύτερη αγωνιστική του Europa League οι Σκωτσέζοι κατάφεραν να λυγίσουν τους Ρουμάνους με 2-0 και βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κορυφή του 5ου ομίλου με τέσσερις βαθμούς, έναν περισσότερο από τους αντιπάλους τους. Ο Έντουαρντ στο 20ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στους Σκωτσέζους, οι οποίοι κατάφεραν να... κλειδώσουν το τρίποντο με τον Ελιουνούσι στο 59ο λεπτό.

Στην δεύτερη θέση, με τρεις βαθμούς, επίσης, η Λάτσιο η οποία κατάφερε να φέρει... τούμπα τη Ρεν και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Europa League. Μέχρι το ημίχρονο δεν είχαμε κάτι... ιδιαίτερο αφού το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ωστόσο, με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μορέλ σε μία από τις λιγοστές επισκέψεις των φιλοξενούμενων στην αντίπαλη περιοχή, κατάφερε να... παγώσει το «Ολίμπικο» με κεφαλιά!

Ωστόσο, η πίεση που άσκησε η Λάτσιο στην συνέχεια ήταν πολύ μεγάλη. Οι Ρωμαίοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα σε διάστημα εννιά λεπτών με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και λίγο αργότερα, στο 75ο λεπτό, ο Ιμόμπιλε υπέγραψε την ανατροπή για την Λάτσιο!

Τα αποτελέσματα:

Λάτσιο-Ρεν 2-1

Σέλτικ-Κλουζ 2-0

Βαθμολογία:

1. Σέλτικ 4

2. Λάτσιο 3

3. Κλουζ 3

4. Ρεν 1 

 

Παρά την απουσία πολλών βασικών ποδοσφαιριστών  η Άρσεναλ έκανε επίδειξη ισχύος κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης και τη σάρωσε 4-0 στο «Emirates» κάνοντας το «2 στα 2» για τον 6ο όμιλο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ουνάι Έμερι ήταν και πάλι ο Μαρτινέλι που σκόραρε δύο φορές. Αρχικά, στο 13’ από σέντρα του Τίρνεϊ πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ, ενώ τρία λεπτά αργότερα  από ασίστ του Νέλσον διαμόρφωσε το 2-0.

Η Άρσεναλ όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 22’ ήταν η σειρά του Γουίλοκ να σκοράρει και να διαμορφώσει το 3-0. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Άγγλοι χαλάρωσαν,  αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαν και τέταρτο γκολ, με τον Θεμπάγιος να κάνει το 4-0 στο 57’ με ασίστ του Μαρτινέλι.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε στην Πορτογαλία της Γκιμαράες με 1-0 παίρνοντας την πρώτη της νίκη στον όμιλο. Αυτός που έγραψε το τελικό σκορ ήταν ο Εντίκα στο 36’.

Τα αποτελέσματα:

Άρσεναλ-Σταντάρ Λιέγης 4-0

Γκιμαράες-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-1

Βαθμολογία:

1. Άρσεναλ 6

2. Σταντάρ Λιέγης 3

3. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3

4. Γκιμαράες 0