Quantcast

FIFA: Σκέψεις για αντικατάσταση των βοηθών διαιτητών με... ρομπότ!

Το ποδόσφαιρο φαίνεται πως μπαίνει σε μια νέα τεχνολογική εποχή!

Πιο συγκεκριμένα, αν έχει βάση το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mirror» τότε η FIFA ετοιμάζεται να λάβει μια ιστορική απόφαση, που σίγουρα θα ανατρέψει τους όρους με τους οποίους διεξάγονται τα παιχνίδια. 

Από την τεχνολογία γραμμής ως το VAR και φαίνεται πως η τεχνολογική εισβολή στο άθλημα θα έχει συνέχεια. 

Όπως αναφέρει, λοιπόν, το σχετικό δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είναι έτοιμη να αντικαταστήσει τους βοηθούς διαιτητές με ρομπότ! 

Ξεχάστε, δηλαδή, έναν άνθρωπο να τρέχει παράλληλα με τη γραμμή και να σηκώνει το σημαιάκι του για να υποδείξει παράβαση. 

Ήδη έχει συσταθεί μια ειδική επιτροπή που θα εξετάσει την επίδραση του VAR στο ποδόσφαιρο, με απώτερο στόχο την αντικατάσταση των βοηθών με «εικονικά ρομπότ», τα οποία με τη βοήθεια καμερών και υπολογιστών, θα κάνουν υποδείξεις για οφσάιντ και πλάγια άουτ!

«Η FIFA έχει ήδη συστήσει ένα τμήμα που διεξάγει έρευνα σε αυτό τον τομέα. Υπάρχει περίπτωση οι βοηθοί διαιτητές να αντικατασταθούν από κάμερες και υπολογιστές που θα καταλογίζουν οφσάιντ και πλάγια; Eίναι εφικτό να συμβεί κάποια στιγμή» ανέφερε άνθρωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μιλώντας στην εφημερίδα.