Quantcast

Για τη νίκη-πρόκριση στη Μπρατισλάβα ο ΠΑΟΚ - Τα πλάνα του Λουτσέσκου

Το μεγάλο «διπλό» (1-2) στην Κοπεγχάγη ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο, καθώς λίγες εβδομάδες αργότερα ηττήθηκε με το ίδιο σκορ στην Τούμπα, με συνέπεια ο Δικέφαλος του Βορρά να έχει μπλέξει πλέον ακόμη και για τη δεύτερη θέση.

Το ματς-«κλειδί» είναι το αποψινό (19:45). Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου θα αντιμετωπίσουν τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Με νίκη ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Με ήττα αποχαιρετά νωρίς την Ευρώπη. Τι γίνεται σε περίπτωση ισοπαλίας; Τότε όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στην Τούμπα τη Λίνκολν και η Σλόβαν θα ταξιδέψει στη Δανία για να αντιμετωπίσει την Κοπεγχάγη.

Αυτή τη στιγμή αμφότερες οι ομάδες (ΠΑΟΚ και Σλόβαν) έχουν από 7 βαθμούς, με το μεταξύ τους ματς στον πρώτο γύρο στην Ελλάδα να έχει λήξει 1-1. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, μειονεκτεί στη συνολική διαφορά τερμάτων (+2 έναντι +3 των Σλοβάκων).

Το γήπεδο απόψε θα είναι άδειο, καθώς στη Σλοβακία εφαρμόζεται σκληρό lockdown, λόγω του κορονοϊού. Θεωρητικά είναι ένα πλεονέκτημα αυτό για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να διευρύνει το εκτός έδρας σερί νικών στην Ευρώπη. Μετά τα «διπλά» κόντρα σε Ριέκα, Λίνκολν και Κοπεγχάγη, θέλει μία ακόμη νίκη μακριά από την έδρα του για να προκριθεί.

Στα αγωνιστικά, ο Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Αουγκούστο, Ολιβέιρα, Μιχαηλίδη και Βιεϊρίνια, με τον τελευταίο πάντως να μπαίνει στην αποστολή.

Για τη Σλόβαν σημαντική είναι η απουσία του χαφ Κανκάβα, ο οποίος βρίσκεται στη Γεωργία, λόγω προσωπικού προβλήματος.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Τέιλορ, Λύρατζης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Κούρτιτς, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Μιτρίτσα, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Άκπομ, Κούτσιας.

Η πιθανή ενδεκάδα του Δικεφάλου του Βορρά (4-2-3-1):

Πασχαλάκης – Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Σίντκλεϊ – Κούρτιτς, Σβαμπ – Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ – Σφιντέρσκι.