Quantcast

Για την υπέρβαση 20 χρόνια μετά ο ΟΦΗ - Ο καλός οιωνός της ευρωπαϊκής επιστροφής

Γυρίζει στα ευρωπαϊκά σαλόνια έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια ο ΟΦΗ. Πριν από 238 μήνες έπαιξε το τελευταίο του ευρωπαϊκό ματς, όταν πήγε στη Σλάβια Πράγας για να παίξει στη ρεβάνς του 2-2 στο Ηράκλειο.

Η ελπίδα έγινε εφιάλτης και ηττήθηκε με 4-1. Ωστόσο η σημερινή μέρα είναι σημαδιακή. Σαν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου, 34 ολόκληρα χρόνια μετά τη πρώτη του συμμετοχή στην Ευρώπη, ο ΟΦΗ επιστρέφει έπειτα από το restart που έκανε πέρσι.

Σε εκείνο το πρώτο παιχνίδι με τη Χάιντουκ Σπλιτ για το UEFA νίκησε με 1-0. Ηταν η πρώτη του νίκη στην Ευρώπη. Αγωνίστηκαν ο νυν τεχνικός διευθυντής Γιάννης Σαμαράς και ο νυν συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος Νίκος Νιόπλιας. Το γκολ για την ιστορία σημείωσε ο Βλαστός στο 23’.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Κρητικοί, σε ποστάρισμα στα social media: «Στις 17/9/1986 ο ΟΦΗ συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με αντίπαλο την Hajduk, της οποίας επικράτησε με σκορ 1-0, χάρη στο γκολ του Γιώργου Βλαστού. Ακριβώς 34 χρόνια μετά την πρώτη της συμμετοχή, η ομάδα μας επιστρέφει στα ευρωπαϊκά "σαλόνια" μετά από απουσία 20 χρόνων».

Οι Κρητικοί θα υποδεχτούν τον Απόλλωνα Λεμεσού στο «Θ. Βαρδινογιάννης» στις 20:00 (Novasports1) σε νοκ άουτ αγώνα στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου του Europa League και θέλουν να σφραγίσουν την ευρωπαϊκή επιστροφή τους με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, θέλουν να αφήσουν πίσω τη μέτρια αρχή που έκαναν στη φετινή Σούπερ Λίγκα (ισοπαλία 1-1 με τον Παναιτωλικό), έχοντας απέναντί τους μια ομάδα που έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά τις υποχρεώσεις της.

Ο Απόλλων Λεμεσού μετράει δύο νίκες και μία ισοπαλία στα τρία πρώτα παιχνίδια του κυπριακού πρωταθλήματος, ενώ πέτυχε μια πολύ άνετη νίκη επί της Σαμπουρτάλο (5-1) στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Europa League.

Στην πιθανή ενδεκάδα του ΟΦΗ συμπεριλαμβάνονται οι: Βάτερμαν, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Βούρος, Μαρινάκης, Σακόρ, Μεγιάδο, Ναμπί, Νέιρα, Σαρδινέρο και Φιγκεϊρέδο.

Για τον Απόλλωνα Λεμεσού το πιθανό σχήμα αποτελούν οι: Δημητρίου, Αγκίρε, Σαλάι, Ρομπερζ, Πέντρο, Ντένιτς, Σατσέτι, Ντάμπο, Ματέι, Ντίγκινι, Μπενσοπ.