Quantcast

Γκουαρντιόλα: «Η Σίτι έκανε ένα βήμα μπροστά την περασμένη σεζόν»

Η προηγούμενη πορεία της Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League δεν ήταν «αποτυχημένη», παρά την ήττα της από την Τσέλσι στον τελικό, όπως δήλωσε σήμερα ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ενόψει της αυριανής πρεμιέρας των «πολιτών», στον 1ο όμιλο, απέναντι στην Λειψία.

Η Σίτι δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της στο Champions League, χάνοντας στο Πόρτο τον Μάιο με 1-0 από την Τσέλσι στον τελικό, ένα παιχνίδι, μετά το οποίο ο Γκουαρντιόλα επικρίθηκε για τις επιλογές του.

 Ο 50χρονος Καταλανός προπονητής είπε ότι η Σίτι «χρησιμοποίησε» την απογοήτευση από τον αποκλεισμό από τη Λιόν στα προημιτελικά της διοργάνωσης το 2019-20, ως καταλύτη για να φτάσει στον τελικό την περασμένη σεζόν και ελπίζει ότι το αποτέλεσμα κόντρα στην Τσέλσι θα βοηθήσει επίσης την πρόοδό της.

 «Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε ένα βήμα μπροστά την περασμένη σεζόν, βελτιωθήκαμε πολύ» δήλωσε ο Γκουαρντιόλα σε συνέντευξη Τύπου πριν από τον αυριανό αγώνα στο «Έτιχαντ».

 «Δώσαμε 13 παιχνίδια και κερδίσαμε 11. Παίξαμε απίστευτα καλά στο Πόρτο. Ο κόσμος μπορεί να πει ότι η Μάντσεστερ Σίτι ήταν μια αποτυχία, αλλά ήταν ένα απίστευτο επίτευγμα την περασμένη σεζόν που έπαιξε πολύ καλά σε πολλά παιχνίδια και έχασε από μία μεγάλη διεκδικήτρια. Οι παίκτες έχουν συναισθήματα και ψυχή και πονάει, όταν δεν μπορείς να πετύχεις κάτι. Γι' αυτούς, είναι μια νέα πρόκληση για να προσπαθήσουν. Αυτά τα παιδιά κατέκτησαν τρία από τα τελευταία τέσσερα πρωταθλήματα της Premier League και έχουμε πάντα την αίσθηση ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα».

 Η Σίτι βρίσκεται στον 1ο όμιλο μαζί με την Παρί Σεν Ζερμέν, την Κλαμπ Μπριζ και τη Λειψία και ο Γκουαρντιόλα τόνισε την ανάγκη της ομάδας του να ξεκινήσει καλά στην έδρα της.

 Ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος κατέκτησε δύο φορές το Champions League ως προπονητής με τη Μπαρτσελόνα, πρόσθεσε ότι η διοργάνωση είναι τώρα χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, λόγω της αδυναμίας να γίνει κάποια πρόβλεψη.

 «Υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες. Είναι τελείως διαφορετικό από τότε που ξεκίνησα με την Μπαρτσελόνα. Η φάση των ομίλων είναι δύσκολη. Η Λειψία είναι πάντα περίπλοκη» είπε.

 «Είναι τόσο σημαντικό να ξεκινήσεις καλά, ειδικά εντός έδρας. Όταν έχεις τόσο δύσκολο πρόγραμμα, οι παίκτες πηγαίνουν στις εθνικές ομάδες και επιστρέφουν με τραυματισμούς και πρέπει να αναρρώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να το σκέφτεσαι μέρα με τη μέρα».