Quantcast

Η Άαρχους ετοιμάζει την «ψηφιακή κερκίδα»

Η δανέζικη Άαρχους, το είπε και το... έκανε. Κι ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη ομάδα στον κόσμο, που προσαρμόζει τις ανάγκες των φιλάθλων της, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, μετατρέποντας την έδρα της σε ένα «εικονικό γήπεδο», με τους φίλους της να δίνουν το... παρών στις εξέδρες, μέσω της ψηφιακής βίντεο-πλατφόρμας «Zoom». Εικόνες από το μέλλον; Σίγουρα πάντως μία καλή λύση για όσο διάστημα, διαρκέσει το απαγορευτικό της παρουσίας του κόσμου στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, λόγω της πανδημίας του ιού Covid-19. 

Η Άαρχους, που βρισκόταν στην 3η θέση του πρωταθλήματος «Superligaen» της Δανίας με 40 βαθμούς (πολύ πιο πίσω από τις Μίντιλαντ και Κοπεγχάγη) όταν αυτό διεκόπη, είχε συλλάβει από τις πρώτες ημέρες του lockdown την ιδέα μίας «ψηφιακής εξέδρας» και πλέον είναι ένα βήμα από το να την εφαρμόσει στους αγώνες της.

Ο δανέζικος σύλλογος υποστηρίζει πως οι οπαδοί της ομάδας, θα μπορούν να «εισέρχονται» στην ψηφιακή εξέδρα μέσα από 22 διαφορετικά σημεία του γηπέδου, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και ένα εικονικό τμήμα εκτός γηπέδου, το οποίο θα «συνδέεται» με το «Ceres Park Stadium»

Οι οθόνες στη μέση του σταδίου θα δείχνουν στους οπαδούς κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τους ανθρώπους της Άαρχους να υποστηρίζουν πως αυτό θα επιτρέψει στους παίκτες της ομάδας να «...βλέπουν και να αισθάνονται την υποστήριξη από τα σαλόνια των φιλάθλων, απευθείας στο γήπεδο»!

Οι φίλαθλοι δεν θα χρεώνονται σε πρώτη φάση «εισιτήριο» για να συμμετάσχουν στις «εισόδους» του Zoom και θα συγκεντρώνονται σε μια τηλεδιάσκεψη με άλλους φιλάθλους, για να δημιουργούν αυτή την «ψηφιακή κερκίδα».

«Στο πρώτο παιχνίδι μετά από δύο και πλέον μήνες χωρίς ποδόσφαιρο στη χώρα, οι οπαδοί θα εξακολουθούν να μπορούν να λάβουν μέρος στο παιχνίδι και να απολαύσουν τη συντροφιά μαζί με τους συνοπαδούς τους, παρά το γεγονός ότι που δεν επιτρέπεται να έρθουν στο γήπεδο», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της η Άαρχους.

Η διοίκηση της AGF, τόνισε ακόμη πως θα χρειαστούν μόλις 23 άτομα για την εκτέλεση του σχεδίου, το οποίο όπως υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος του δανέζικου συλλόγου, Γιάκομπ Νίλσεν «...μπορεί να εμπνεύσει κι άλλους συλλόγους να χρησιμοποιήσουν παρόμοιες μεθόδους».

Η επίσημη... πρώτη της «ψηφιακής κερκίδας» θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου, στο εντός έδρας παιχνίδι της Άαρχους με την Ράντερς. «Θα είναι ο πρώτος αγώνας για το πρωτάθλημα μετά από πολύ καιρό», δήλωσε ο Νίλσεν και συμπλήρωσε: «Θα το γιορτάσουμε με μια ιστορική ψηφιακή πρωτοβουλία και είμαστε περήφανοι που είμαστε ο πρώτος σύλλογος στον κόσμο που χρησιμοποίησε κάτι τέτοιο».