Quantcast

Η κορυφαία ομάδα παγκοσμίως στα έσοδα και οι «τρελοί» μισθοί σε Μπάρτσα και Ρεάλ

Με το ποσό των 840 εκατ. ευρώ, η Μπαρτσελόνα αναρριχήθηκε στην κορυφή της λίστας της Deloitte με τις ομάδες με τα περισσότερα έσοδα μετά τη σεζόν 2018-2019! 

Οι «μπλαουγκράνα» προσπέρασαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στη λίστα του Money League της γνωστής εταιρείας οικονομικών ερευνών Deloitte, καταγράφοντας έσοδα της τάξεως των 840.8 εκατομμυρίων ευρώ!

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η «βασίλισσα» που σημείωσε 757.3 εκατομμύρια, ενώ, 3η παραμένει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τα 711.5 εκατομμύρια ευρώ, αν και περιμένει πλέον μείωση λόγω της απουσίας της από το Champions League τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Συνολικά στην 20άδα υπάρχουν 8 αγγλικά κλαμπ ως μεγάλη απόδειξη του οικονομικού σκέλους που... κάνει παιχνίδι στην Premier League.

Ο Νταν Τζόουνς, συνεργάτης της Deloitte, ανέφερε ότι: «Η ανάπτυξη που γνωρίζει το ποδόσφαιρο έχει τεράστια διαφορά απ' οποιοδήποτε άλλο κομμάτι... Οι κορυφαίες 20 ομάδες στο Money League είναι έτοιμες να ξεπεράσουν σε έσοδα τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια χρονιά και αυτό θα γίνει στο πολύ άμεσο μέλλον»!

 

Στο μεταξύ, ποσά αστρονομικών προδιαγραφών καταβάλλονται ετησίως στους παίκτες των δύο ισπανικών συλλόγων, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.  

Τα ποσά που έχουν διαρρεύσει, πραγματικά «ζαλίζουν» μιας και φαίνεται ότι υπάρχουν παίκτες που εισπράττουν περισσότερα των 40.000.000€ τον χρόνο, όσο δηλαδή μπορεί να κοστίζουν τα έξοδα μιας ολόκληρης ομάδας σε μικρότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης...

Συγκεκριμένα, ο Λιονέλ Μέσι φαίνεται πως κερδίζει περί τα 1.400.000€ την εβδομάδα στην Βαρκελώνη κάτι που ισοδυναμεί με 72.800.000€ τον χρόνο! Αλλά ας πούμε, ότι ο Αργεντίνος είναι ασυναγώνιστος σε κάθε επίπεδο, οπότε ας δούμε άλλους παίκτες της πρωταθλήτριας Ισπανίας...

Ο Αντουάν Γκριεζμάν, που είναι δεύτερος στη σχετική λίστα, αμείβεται με κάτι περισσότερο των 48.000.000€ ανά έτος ενώ τρίτος έρχεται ο Λούις Σουάρες που είναι σχεδόν στα... μισά του Γάλλου, καθώς κυμαίνεται στα 24.500.000€.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται να είναι πιο...φειδωλή στις αμοιβές της, καθώς ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο ρόστερ της είναι ο Εντέν Αζάρ, ο οποίος παίρνει λιγότερα απ' όσα ο τρίτος πιο ακριβός της «Μπάρτσα» Λούις Σουάρες, συγκεκριμένα 24.200.000€ ανά έτος. 

Ακολουθεί ο Γκάρεθ Μπέιλ με 21.200.000€ ενώ κατόπιν, με τις ίδιες απολαβές οι Σέρχιο Ράμος και Τόνι Κροος με μισθό περί τα 12.000.000€. 

Δείτε αναλυτικά τις εβδομαδιαίες απολαβές των παικτών της Μπαρτσελόνα (τα ποσά είναι υπολογισμένα σε λίρες Αγγλίας):

Δείτε αναλυτικά τις εβδομαδιαίες απολαβές των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης (τα ποσά είναι υπολογισμένα σε λίρες Αγγλίας):