Quantcast

Η Μπάιλς έγινε η πρώτη αθλήτρια με emoji στο Twitter

Η Σιμόν Μπάϊλς έχει εκατομμύρια θαυμαστές ανά την υφήλιο, γεγονός που «υποχρέωσε» το Twitter να δημιουργήσει ένα emoji με την εικόνα της Αμερικανίδας γυμνάστριας, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ιστορία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η βραχύσωμη Ολυμπιονίκης, η οποία είναι η κορυφαία γυμνάστρια της σύγχρονης εποχής και μία από τις καλύτερες όλων των εποχών, εντυπωσίασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο με την κατάκτηση τεσσάρων χρυσών κι ενός χάλκινου μεταλλίων. Μάλιστα, η 24χρονη Αμερικανίδα, έχει κατακτήσει 25 μετάλλια -εκ των οποίων 19 χρυσά- σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (σ.σ. συγκομιδή που αποτελεί και σχετικό ρεκόρ), ενώ έχει επικρατήσει σε όλες τις διοργανώσεις όπου έχει συμμετάσχει από το 2013!

Το emoji -ένα εικονόγραμμα που χρησιμοποιείται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κινητά τηλέφωνα- αντιπροσωπεύει μια αίγα που φορά ένα κορμάκι κι έχει κρεμασμένο στον λαιμό της ένα χρυσό μετάλλιο και μια αναφορά στον τίτλο της καλύτερης γυμνάστριας στην Ιστορία.

Η έμπνευση γι΄ αυτό το εικονόγραμμα, προήλθε από την ίδια την Μπάϊλς, η οποία άρχισε να αγωνίζεται με ένα κορμάκι στολισμένο με ένα παγιδευμένο κεφάλι κατσίκας, τονίζοντας με έμφαση: «Ελπίζω ότι τα παιδιά που το βλέπουν δεν θα ντρέπονται πλέον να διακριθούν σε ο,τιδήποτε».