Quantcast

Η ώρα του μεγάλου τελικού: Ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Τιμ για τον τίτλο - Παγκόσμια υπόκλιση στον έλληνα τενίστα

Ο Ντόμινικ Τιμ, είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον μεγάλο τελικό των ATP Finals, που είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Κυριακής, στις 20:00 (ώρα Ελλάδας).

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του τουρνουά, ο Αυστριακός τενίστας επικράτησε με 2-0 του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (7-5, 6-3) και πήρε την πρόκριση για τον αγώνα της Κυριακής, σε αντίθεση με τον Γερμανό, που δεν κατάφερε να φτάσει έως το τέλος για να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από ένα χρόνο.

 
Τιμ και Τσιτσιπάς θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους το τρόπαιο στο τουρνουά των οκτώ κορυφαίων αθλητών.
 
 
 

Ο Έλληνας τενίστας νίκησε το Σάββατο τον Ρότζερ Φέντερερ υπό το βλέμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, της συζύγου του Μαρέβα και της κόρης τους. Η οικογένεια του πρωθυπουργού έσπευσε μετά το τέλος του αγώνα να συγχαρεί τον αθλητή για την μεγάλη του επιτυχία.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω, ζω ένα όνειρο»

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στην Ελλάδα δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για την τεράστια επιτυχία του επί του King Roger, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει πως βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων του τένις.

«Νιώθω πολύ υπερήφανος για τον εαυτό μου. Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, όπως φανταστικός ήταν και ο κόσμος που βρέθηκε εδώ. Είναι μια πνευματική μάχη, έσβησα πολλά break point και προσπάθησα να μη διευκολύνω τον Ρότζερ που τα πήγε πολύ καλά αυτή την εβδομάδα. Κάποιες στιγμές σαν αυτή, θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό», τόνισε στην κάμερα του COSMOTE TV ο 21χρονος πρωταθλητής και στη συνέχεια μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τον «Βασιλιά» του τένις:

«Δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιγράφεις τον Φέντερερ, κάνει μαγικά πράγματα στο γήπεδο. Προσπαθώ όμως να κάνω τουλάχιστον τα μισά. Έχουμε και οι δύο backhand με το ένα χέρι, αλλά ο καθένας παίζει διαφορετικά. Είναι πάρα πολύ ωραίο να υπάρχουν αθλητές που παίζουν με το ένα χέρι. Τον θαυμάζω και ήθελα να παίξω εναντίον του, θυμάμαι από παιδί που έβλεπα την διοργάνωση και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι εδώ, είναι ένα όνειρο».