Quantcast

Η σύγκριση Ρονάλντο - Μέσι: Τι λέει ο Πορτογάλος άσος των γηπέδων για τον Αργεντίνο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλώντας στη σειρά «The Making Off», το νέο ντοκιμαντέρ του δικτύου DAZN που θα παρουσιάσει επίσης ιστορίες από τους Μουρίνιο και Νεϊμάρ, αναφέρθηκε στον Λιονέλ Μέσι και τόνισε τη μεγάλη διαφορά τους, όπως την αντιλαμβάνεται εκείνος.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους ναι μεν σεβάστηκε τον Αργεντινό συνάδελφό του και παραδέχθηκε πως οι δυο τους έχουν την τρομερή επιθυμία ν' αποδίδουν στο ανώτατο επίπεδο σε κάθε σεζόν, ωστόσο, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι:

«Η διαφορά μας είναι ότι εγώ έχω κατακτήσει το Champions League με διαφορετικές ομάδες που έχω παίξει και είμαι πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση έξι σερί χρόνια. Ο Μέσι είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και ο κόσμος θα τον θυμάται για το γεγονός πως κάθε χρονιά, όπως κι εγώ, απέδιδε όσο καλύτερα μπορούσε. Δεν είναι μόνο οι Χρυσές Μπάλες.».

Μιλώντας για τον Ζινεντίν Ζιντάν που επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης και με τον οποίο πανηγύριζαν επιτυχίες στους «μερένγκες» μέχρι και το καλοκαίρι του 2018, προτού αμφότεροι αποχωρήσουν από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε να πει:

«Ο Ζιντάν με έκανε να αισθανθώ ιδιαίτερος. Τον συμπαθούσα ως άνθρωπο πριν συνεργαστούμε και όταν τον γνώρισα και έγινε προπονητής μου, τότε τον θαύμασα ακόμα περισσότερο. Για τον τρόπο που μιλάει στους ποδοσφαιριστές, που καθοδηγεί και για τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκε».

Αναφορικά με την φυσική του κατάσταση και την ασταμάτητη γυμναστική και τις προπονήσεις, ο CR7 σχολίασε: «Είναι δύσκολο να διατηρηθείς σε τοπ επίπεδο και να παραμείνεις στην κορυφή καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Για να φτάσεις στην κορυφή χρειάζεται πολλά. Αυτό το αθλητικό σώμα δεν πέφτει απ' τον ουρανό και είναι αλήθεια αυτό που σας λέω. Πίσω από τα τρόπαια, υπάρχει πολύ σκληρή δουλειά. Δουλεύω πρώτα απ' όλα για να πάρει τίτλους η ομάδα μου, γιατί αυτοί οι τίτλοι φέρνουν και τις ατομικές διακρίσεις».

Το πιο σημαντικό μήνυμα ήταν αυτό που θέλησε να περάσει προς όλους τους νεότερους ποδοσφαιριστές για τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν ν' αντιλαμβάνονται τη δουλειά τους κι αυτό που κάνει εκείνον να ξεχωρίζει και να έχει πετύχει τόσα πολλά...

«Κάθε πρωί οφείλεις να ξυπνάς για να δουλέψεις και να πετύχεις κάτι. Δεν είναι απλά για να βγάλεις λεφτά. Τα λεφτά δεν μου λείπουν και ευχαριστώ τον Θεό γι' αυτό. Θέλω να κερδίσω μια θέση στην ποδοσφαιρική ιστορία. Θέλω περισσότερους τίτλους. Όλο και περισσότερα τρόπαια».