Quantcast

Η Χέρτα ζητάει αναβολή των αγώνων της

Η Χέρτα ζήτησε από τη Γερμανική Ποδοσφαιρική Λίγκα (DFL) να αναβάλει τα επόμενα τρία παιχνίδια της, καθώς εντοπίστηκε και τέταρτο κρούσμα κορονοϊού μεταξύ των παικτών και του επιτελείου του συλλόγου, οι οποίοι έχουν μπει σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Η ομάδα από το Βερολίνο ανακοίνωσε χθες ότι ο προπονητής Παλ Νταρντάι, ο βοηθός του, Αντμίρ Χαμζάγκιτς, και ο επιθετικός Ντόντι Λουκεμπάκιο είχαν βρεθεί θετικοί στην COVID-19. Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα και το προσωπικό να μπουν σε απομόνωση, ωστόσο μπορούσαν να κάνουν προπόνηση και να δίνουν αγώνες.

Όμως, αργά χθες βράδυ βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ο αμυντικός Μάρβιν Πλάτενχαρτ, με αποτέλεσμα οι τοπικές υγειονομικές αρχές να επιβάλουν πιο αυστηρούς περιορισμούς στην ομάδα. Η Χέρτα ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει στα επόμενα τρία παιχνίδια της τη Μάιντς (18/4), τη Φράιμπουργκ (21/4) και τη Σάλκε (24/4).

«Ως αποτέλεσμα των επιπλέον κρουσμάτων, είμαστε αναγκασμένοι να μπούμε σε 14ήμερη καραντίνα» δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Χέρτα, Άρνε Φρίντριχ, ο οποίος εκτελεί προσωρινά χρέη προπονητή, και συνέχισε: «Από την άποψη της υγείας, αυτό είναι απολύτως το σωστό βήμα. Από αθλητικής άποψης, αυτό μας επηρεάζει στη μάχη μας κατά του υποβιβασμού, καθώς τώρα θα πρέπει να δώσουμε έξι αγώνες για την Bundesliga το Μάιο, πριν τελειώσει η σεζόν στις 22/5».

Η Χέρτα είναι 15η στην κατάταξη με 26 βαθμούς, όσους έχει και η 16η Αρμίνια Μπίλεφελντ, η οποία κατέχει αυτή τη στιγμή τη θέση που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου/υποβιβασμού με τον 3ο της Β΄ κατηγορίας για την παρουσία στα «μεγάλα σαλόνια».