Quantcast

IFFHS: Ο Ολυμπιακός τους πιο πολλούς τίτλους τον 21ο αιώνα, στα κορυφαία 30 πρωταθλήματα στον κόσμο

Ο Ολυμπιακός είναι ο σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους (16) τον 21ο αιώνα, ανάμεσα  στα κορυφαία 30 πρωταθλήματα (σύμφωνα με την κατάταξη της IFFHS), σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Διεθνής ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Η Μπάγερν, με 14 τίτλους είναι εκείνη που κυριαρχεί, ανάμεσα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα. Η ιστοσελίδα της IFFHS, παρουσίασε σήμερα, τους συλλόγους που έχουν κερδίσει τουλάχιστον 10 πρωταθλήματα από το 2001, τον 21ο αιώνα. Στην κορυφή βρίσκεται η Σέριφ από τη Μολδαβία, με 18 από τους 20 δυνατούς τίτλους, ποσοστό 90 τοις εκατό.

Πίσω της με 17 τίτλους, ακολουθούν τρεις ομάδες: η Λίνκολν από το Γιβραλτάρ (το 2020 η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορονοϊού), με 5 από αυτούς τους τίτλους να επιτεύχθηκαν όταν ο σύλλογος έπαιξε με διαφορετικό όνομα (Νιούκαστλ). Οι δύο άλλοι σύλλογοι με 17 τίτλους, αντιπροσωπεύουν τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, Ονδούρα (Ολίμπια Τεκουτσιγκάλπα) και Νικαράγουα (Ρεάλ Εστέλι).

Όμως οι δύο τους ήταν σε πιο ευνοϊκή θέση, αφού σε αυτό το διάστημα, στην κορυφαία κατηγορία της Νικαράγουας, έχουν δοθεί 25 τίτλοι πρωταθλημάτων και στον Παναμά 40, μιας και υπάρχει η πρακτική των τουρνουά Apertura και Clausura, δύο ανεξάρτητα πρωταθλήματα κατά τη διάρκεια ενός έτους. Πίσω από τις τρεις ομάδες με 17 τίτλους, στην 5η θέση της γενικής κατάταξης με 16 πρωταθλήματα, βρίσκεται μόνος του ο Ολυμπιακός.