Quantcast

Καρντόσο: Χρειαζόμαστε χρόνο και στήριξη απ’ όλους...

Ο Μιγκέλ Καρντόσο μιλώντας ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη ζήτησε υπομονή, ενότητα και την στήριξη του κόσμου που τόσο έχει λείψει από την ομάδα στις δύσκολες στιγμές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της ΑΕΚ στη NOVA:

«Είμαστε μια νέα ομάδα, χάσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες από πέρυσι που σημείωσαν και αρκετά γκολ. Ο Πόνσε 22 γκολ, ο Μπογιέ 6, ο Μπακασέτας Έλληνας διεθνής άλλα 6, τους Γκάλο, Άλεφ. Και από την άλλη πλευρά έχουμε πολλούς νέους παίκτες.

Δεν ξεχνώ τις λέξεις των ανθρώπων της διοίκησης. Του προέδρου του τεχνικού διευθυντή, της διοίκησης γενικότερα. Κανείς δεν μου μίλησε για εύκολα πράγματα ή ότι η δουλειά μου δεν θα είναι δύσκολη ή σκληρή. Μου είπαν ότι η ομάδα πρέπει ν’ αλλάξει φιλοσοφία με το ποδόσφαιρο που παίζει και βασικά αυτή ήταν η αιτία για να έρθω. Και η ίδια ενέργεια που με βοηθά να συνεχίζω. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους, δεν περιμένω να είναι εύκολα τα πράγματα αλλά θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Το κλαμπ να είναι μαζί μας, ανάμεσα σε όλους να υπάρχει ένωση και αυτό που πρέπει να είναι ξεκάθαρο, η στήριξη η μόνιμη από τον κόσμο.

Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος τα τελευταία χρόνια υπέφερε. Τα τελευταία 10 χρόνια η ομάδα έπαιξε 3η κατηγορία, μόνο μια φορά πήρε το πρωτάθλημα. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος θέλει καλύτερα πράγματα, καλύτερο ποδόσφαιρο και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Για ν΄ ανέβουμε επίπεδο. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει από πού προερχόμαστε όμως και ποια είναι η πραγματικότητα.

Αυτό για μένα είναι το κίνητρο για να έχουμε καλύτερη ενέργεια και να δώσουμε το καλύτερο εαυτό μας. Οπότε, η ενέργεια η δική μου και των παικτών θα πρέπει να είναι ψηλά για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα».

Πόσο αισθάνεται την πίεση του κόσμου και πώς θ’ αλλάξει αυτό: 

«Πρώτον δεν νομίζω ότι η απόδοσή μας στο τελευταίο ματς ήταν τόσο κακή. Είμαστε στο ξεκίνημα είχαμε 15 άσχημα λεπτά όντως. Χθες συζητήσαμε στ’ αποδυτήρια και το γενικό συναίσθημα ήταν ότι ήμασταν στο πλάνο μας. Είμαι ο πρώτος που δεν είμαι χαρούμενος αλλά φυσικά καταλαβαίνω ότι πρέπει ν αντιδράσουμε. Τα μεγάλα κλαμπ όπως η ΑΕΚ πρέπει να στηρίζονται στις δύσκολες στιγμές και ειδικά όταν τα πρότζεκτ ξεκινούν. Κάποιες αλλαγές έχουν να κάνουν με την πειθαρχία, την οργάνωση, την τακτική. Όχι μόνο αγωνιστικά. Από την πρώτη μέρα όλοι εδώ μας είπαν ότι είναι χαρούμενοι με ό,τι γίνεται.

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει την φιλοσοφία που πρέπει να περάσουμε. Θα βελτιωθούμε σίγουρα. Καταλαβαίνω τους οπαδούς, περίμεναν πολλά χρόνια, υπέφεραν, έπαιξαν στην Γ’ Εθνική, ήρθαν από τις στάχτες. Αλλά αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε. Δεν νικήσαμε πέρυσι Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, η ομάδα έμεινε πολλούς βαθμούς πίσω από την κορυφή, 23, 18 από τον δεύτερο, ήταν δύσκολη χρονιά. Είμαι πολύ φιλόδοξος προπονητής και αυτό θέλω να το περάσω στους παίκτες. Θέλω να μπαίνει η ομάδα και να νικά σε κάθε παιχνίδι».

Τι τον προβληματίζει περισσότερο στην απόδοση της ομάδας: 

«Η συγκέντρωσή μου είναι να χτίζω μια ομάδα που να καταλαβαίνει τις διαφορές μέσα στο παιχνίδι της. Μιλάμε για μια ομάδα που έπαιξε 2 ματς εντός χωρίς κόσμο. Χάσαμε τη  συγκέντρωσή μας όντως για 15 λεπτά και το πληρώσαμε. Είδα τους αγώνες του Ολυμπιακού εντός, του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ. Αυτό μας έλλειψε, αυτό το συναίσθημα. Και στους παίκτες επίσης. Κόντρα στην Τραμπζονσπόρ το θέλαμε αυτό, την στήριξη του κόσμου. Όντως υπήρξαν κενά σημεία κόντρα στους τούρκους. Στο μέλλον θέλω η ομάδα είναι πιο σταθερή και να καταλάβουν οι παίκτες τι πρέπει να κάνουν σε κάθε στιγμή. Πώς να είναι οργανωμένοι, πώς να πρεσάρουν τον αντίπαλο, τις θέσεις άμυνας ψηλά. Τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Είδα πολλά ματς της ΑΕΚ πέρυσι και πρόπερσι. Θέλω να περάσω πράγματα αλλά χρειάζεται χρόνος. Και φυσικά η στήριξη όλων. Ήρθα εδώ να φέρω τους πάντες στην ίδια μεριά. Τον πρόεδρο, τον αθλητικό διευθυντή, όλους. Ναι, θα έχουμε δύσκολες στιγμές. Το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο. Αλλά πάνω απ’ όλα από αυτό από το οποίο είσαι φτιαγμένος, αυτό θα δείξεις στα επόμενα ματς και σε κάθε δυσκολία». 

Για την Ξάνθη: 

«Είναι μια ομάδα με νέο προπονητή, πολλούς νέους παίκτες. Μια ενδιαφέρουσα ομάδα. Τους είδαμε στην προετοιμασία, τους αναλύσαμε. Είδαμε και το ματς με τον Παναθηναϊκό που έπαιξαν με δύο διαφορετικά συστήματα. Δεν περιμένω εύκολο ματς. Ελπίζω να παίξουν ανοικτά και να δούμε ένα καλό παιχνίδι. Αλλά το σημαντικό είναι να δούμε ενέργεια από τον κόσμο μας. Αυτό που μας έχει λείψει τόσο με τις κενές εξέδρες. Να μας υποστηρίξουν να μας βοηθήσουν στα δύσκολα και στο τέλος θα μιλήσουμε. Ως τότε βοηθήστε μας, βοηθήστε μας».