Quantcast

Καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του Ελάνγκα

Σε καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά, σε βάρος του ποδοσφαιριστή της εθνικής ελπίδων της Σουηδίας, Άντονι Ελάνγκα, προχώρησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της σκανδιναβικής χώρας. 

Σύμφωνα με την SvFF, ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε δέκτης ρατιστικού σχολίου από αντίπαλο παίκτη, μετά τη λήξη του χθεσινού (12/10) αγώνα της Σουηδίας με την Ιταλία στη Μόντσα, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21.

«Σε σχέση με τον αγώνα της εθνικής ομάδας U21 με την Ιταλία στη Μόντσα την Τρίτη, ο Άντονι Ελάνγκα δήλωσε μετά το ματς ότι δέχθηκε ένα ρατιστικό σχόλιο από αντίπαλο της εθνικής Ιταλίας U21» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η σουηδική ομοσπονδία.

Ο προπονητής της εθνικής ελπίδων της Σουηδίας, Κλάες Έρικσον, δήλωσε από την πλευρά του: «Είπαμε τη δική μας εκδοχή για το τι συνέβη και καταθέσαμε μία προφορική αναφορά στους διαιτητές και τους παρατηρητές του αγώνα. Περιμένουμε τώρα την επίσημη έκθεση και το φύλλο αγώνα. Κανείς δεν πρέπει να εκτίθεται στο ρατσισμό, είναι εντελώς απαράδεκτο. Όλοι στηρίζουμε τον Άντονι και βρισκόμαστε στο πλευρό του».