Quantcast

Κούμαν: «Σημαντικό, όχι καθοριστικό το ντέρμπι»

Σημαντικό αλλά όχι καθοριστικό χαρακτήρισε ο Ρόναλντ Κούμαν το αποτέλεσμα του αυριανού (8/5, 17:15) ντέρμπι κορυφής του ισπανικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο τεχνικός των "μπλαουγκράνα" επανέλαβε την πεποίθηση ότι, αν η ομάδα του πετύχει μόνο νίκες ως το τέλος του πρωταθλήματος, θα κατακτήσει τελικά τον τίτλο (παρότι χρειάζεται και ένα "στραβοπάτημα" της Ρεάλ τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές), ενώ θέλησε να υποβαθμίσει την πιθανή απουσία του από τον πάγκο, λόγω τιμωρίας (η Μπαρτσελόνα έχει προσφύγει στο CAS και περιμένει την απόφαση), λέγοντας χαρακτηριστικά: "Αν είμαι, έχει καλώς, Αν όχι, όπως με τη Βαλένθια, το επιτελείο είναι καλό. Δεν χρειάζεται να... τρελαθείτε αν δεν είμαι εκεί".

"Είμαστε δύο πολύ καλές ομάδες, που παλεύουν (σ.σ. για τον τίτλο) με άλλες δύο ομάδες. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, το στιλ μας είναι διαφορετικό. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να νικήσεις. Χρειάζεται να είσαι δυνατός, να έχεις τη μπάλα και να είσαι αποτελεσματικός" τόνισε ο Ολλανδός προπονητής, που χαρακτήρισε την Ατλέτικο "συμπαγή ομάδα όταν δεν έχει τη μπάλα, δεν αφήνει χώρους ανάμεσα στις γραμμές".

Υπογράμμισε επίσης ότι σημασία έχει τόσο η φυσική όσο και η ψυχολογική προετοιμασία για ένα τέτοιο παιχνίδι. "Αυτή η εβδομάδα δεν ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες. Όλοι γνωρίζουν τη σημασία του αυριανού παιχνιδιού" κατέληξε ο Κούμαν.