Ξεσπά ο Χρήστος Φιωτάκης, γυμναστής του Τσιτσιπά: Άνιση μεταχείριση στις αποστολές, Ιάπωνες αποτύχατε!

Με μελανά χρώματα περιγράφει την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από τους Ιάπωνες ο γυμναστής Χρήστος Φιωτάκης

Μια σειρά προβλημάτων, εμποδίων αλλά και διαφορετικής αντιμετώπισης προς τις ολυμπιακές αποστολές από τους διοργανωτές καταγράφει ο γυμναστής του Στέφανου Τσιτσιπά Χρήστος Φιωτάκης στον λογαριασμό του στο Instagram. 

Κατ' αρχάς περιγράφει την περιπέτεια του όταν τον ενημέρωσαν ότι είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα 9 ημέρες μετά την άφιξη του στο Τόκυο, λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας με τον Ουμπέρ. «Στις 2:00 επικοινώνησαν μαζί μου για να μου πουν πως ήμουν στενή επαφή στην πτήση μου από τη Φρανκφούρτη στις 19 Ιουλίου. Υ.Γ.: Στην ίδια πτήση υπήρχαν μέλη της Ιταλίας και της Γερμανίας συν πολύ περισσότεροι αθλητές. Οπότε μου ζητήθηκε να απομονωθώ, αφού βρισκόμουν στην Ιαπωνία εννιά μέρες και είχα 9 αρνητικά τεστ. Εξαναγκάστηκα να κάνω PCR τεστ ώστε να μπορώ να πάω να δω το παιχνίδι του Στέφανου και μου είπαν να του κάνω προθέρμανση μέσω βιντεοκλήσης. Οπότε το PCR μού πήρε πολύ χρόνο και ήταν αρνητικό και τελικά στις 13:00 μου είπαν ότι είμαι εντάξει ώστε να πάω στο στάδιο, αλλά με αυτοκίνητο με συνοδεία και όχι με λεωφορείο. Οπότε δεν ήμουν να προπονήσω τον Στέφανο και να ακολουθήσουμε τη ρουτίνα και να μιλήσω μαζί του πριν τον αγώνα. Έφτασα στις 14:00, μια ώρα μετά την έναρξη του αγώνα και συνοδεύτηκα από έξι υγειονομικούς λες και ήμουν εγκληματίας. Καθόμουν μόνος κάτω από τον καυτό ήλιο. Επιπρόσθετα δεν είχα φάει γιατί ήμουν σε καραντίνα από τις 07:00. Οπότε δεν με άφησαν να έχω οποιαδήποτε επαφή με την υπόλοιπη ομάδα. Όταν τελείωσε το ματς έπρεπε να περιμένω το διπλό».

Ο ίδιος καταθέτει την άποψη του, ότι οι Ιάπωνες δεν φέρθηκαν σε όλους τους φιλοξενούμενους τους με τον ίδιο τρόπο: «Η διαμονή είναι άθλια και όχι δίκαιη για όλες τις χώρες. Μέναμε τρία άτομα σε 20 τ.μ. σε κρεβάτια φτιαγμένα από χαρτόνι. Δεν είχαμε καν τηλεόραση για να δούμε τους Αγώνες. Την ίδια ώρα, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο και κάνα δυο χώρες ακόμα είχαν PlayStation και μεγάλα διαμερίσματα με μεγάλα παράθυρα, με ιδιωτικά γυμναστήρια, με ηλεκτρικά ποδήλατα και χώρους για καφέ.

«Αυτή είναι η εμπειρία μας από την Ιαπωνία, παιδιά, φανταστική!» κλείνει ο γυμναστής.