Quantcast

Λαρεντζάκης: Όταν είσαι συμπαίκτης με τον Σπανούλη θα πάρεις πράγματα από αυτόν - Τι είπαν Μπαρτζώκας, Σλούκας, Βεζένκοφ για τη νίκη επί της Μακάμπι

Ομαδική νίκη, χαρακτήρισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας το τεράστιο «διπλό» του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ, απέναντι στη Μακάμπι. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πολλά τακτικά λάθη των Πειραιωτών, τα οποία απέδωσε στο άγχος για τη νίκη.

«Κάναμε ένα καλό ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Νομίζω πως αξίζαμε να κερδίσουμε. Κάναμε όμως πολλά λάθη, τακτικά λάθη. Είχαμε προβάδισμα τριών πόντων και κάναμε λάθη. Ήταν το άγχος μας να κερδίσουμε και τελικά το καταφέραμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Εξαιρετική ομαδική νίκη», είπε ο Μπαρτζώκας αμέσως μετά την σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού. 

Υπερήφανος για το «διπλό», δήλωσε ο MVP του αγώνα, Κώστας Σλούκας, μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Νομίζω πως δεν ξεκινήσαμε καλά στο ματς, ήμασταν λίγο χαλαροί. Η άμυνα ήταν καλή, αλλά η επίθεση καθόλου και δεν παίζαμε έξυπνα. Στις κρίσιμες στιγμές, παίξαμε καλά στην άμυνα και πήραμε σωστές αποφάσεις. Παίξαμε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα. Η Μακάμπι ήταν ακόμα ένας τελικός για εμάς. Είμαστε πραγματικά περήφανοι που κερδίσαμε».

Από την πλευρά του, ο εκ των πρωταγωνιστών, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, πρόσθεσε στην κάμερα της NOVA: «Είχαμε μιλήσει και στα αποδυτήρια. Θέλαμε να το κερδίσουμε. Πρέπει όλοι να κάνουμε βήμα μπροστά. Στον δεύτερο γύρο τα παιχνίδια μετράνε διπλά και τις ομάδες με τους ίδιους στόχους πρέπει να τις κερδίζουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε όπως έπρεπε, αποδώσαμε καλό μπάσκετ και κερδίσαμε δίκαια. Η άμυνα είναι θέμα θέλησης και συγκέντρωσης. Αν ακολουθήσεις τους κανόνες όλα πάνε καλά. Αν έχεις θέληση και ενέργεια θα βοηθηθείς από τους συμπαίκτες σου. Έτυχε να είμαι εγώ πάνω στον Ουίλμπεκιν. Το σημαντικό είναι πως η ομάδα κέρδισε. Θέλει συγκέντρωση, υπομονή και πίστη στον εαυτό σου. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ θέλω να δίνω το 100% για να κερδίζει η ομάδα. Κάποιες φορές γίνεται, κάποιες όχι. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Είμαστε μέσα στους στόχους μας και συνεχίζουμε. Από το Μάιο που ήρθα στον Ολυμπιακό έχω δουλέψει πολύ στην ατομική. Οι βοηθοί του θα είναι πολύ χαρούμενοι με αυτή την πάσα. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και αυτή η φάση βγήκε από δουλειά. Βγήκε από το ταλέντο και το ένστικτο. Δεν είναι μόνο ο Σλούκας. Όταν είσαι συμπαίκτης με τον Σλούκα, τον Σπανούλη θα πάρεις πράγματα από αυτόν. Και μόνο που σου μιλάει και σου δίνει 2 συμβουλές παίρνεις πράγματα».

Τέλος, ο πολύτιμος Σάσα Βεζένκοφ δήλωσε: «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Ο προπονητής βοήθησε, αλλά επίσης και ο τύπος στη θέση του πλεί μέικερ. Έκανε τα σωστά, πήρε τις σωστές αποφάσεις. Και όλοι όσοι ήρθαν από τον πάγκο, παιδιά που έπαιζαν λιγότερο, παιδιά που δεν έπαιζαν καλά, όπως εγώ σήμερα. Έτσι όλοι βοήθησαν την ομάδα να πετύχει μια μεγάλη νίκη και θα είναι ακόμα μεγαλύτερη εάν κερδίσουμε την Βιλερμπάν την Παρασκευή. Είναι ένα δύσκολο γήπεδο, η Μακάμπι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Και είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι».