Μαρτίνς: «Δείξαμε την ταυτότητά μας, αλλά πληρώσαμε ακριβά τα λάθη» - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου στάθηκε στη φάση του 1-0, αλλά και στην εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο με την Πόρτο.

Αναλυτικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε: 

Θα μπορούσαμε να πούμε ένα “κρίμα κι άδικο” για τον Ολυμπιακό που έχασε αυτό το παιχνίδι, αλλά πώς εξηγείτε τα λάθη που έγιναν σε αυτό το επίπεδο και δεν επιτρέπονται. Όπως επίσης και το γεγονός ότι οι αλλαγές σας στο 70’ φάνηκαν εκ του αποτελέσματος ότι δεν βοήθησαν, αν και αντιλαμβανόμαστε ότι εκείνη τη στιγμή επιδιώκατε να φρεσκάρετε την ομάδα σας;

Στα πρώτα 10-15 λεπτά του αγώνα δεχτήκαμε πίεση από την Πόρτο. Το είχαμε σχεδιάσει ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δυσκολία και δεν την εφαρμόσαμε, όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να δεχτούμε ένα γκολ. Μετά το γκολ αντιδράσαμε καλά, η ομάδα έδειξε την ταυτότητά της, ξεκίνησε να παίζει δυναμικά, φτιάξαμε φάσεις, είχε μία καλή ευκαιρία με τον Ματιέ, μπορούσαμε να πετύχουμε το γκολ και καταφέραμε να βάλουμε την Πόρτο να παίξει πολύ χαμηλά στην άμυνά της.

Στο β’ μέρος πιέσαμε αρκετά και είμαστε ο Ολυμπιακός που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Είδαμε σημάδια κόπωσης όμως στο 70’, όπως είπατε, από τον Ραντζέλοβιτς και από τον Γιώργο (Μασούρα), έπρεπε να κάνουμε τις αλλαγές, πιέζαμε και έπρεπε να κυνηγήσουμε τον βαθμό. Είναι αρνητική η βραδιά, παρόλο που είμαστε ικανοποιημένοι όπως αντιμετωπίσαμε το ματς. Είχαμε τη φιλοδοξία να φύγουμε με βαθμούς. Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη τα πληρώνεις ακριβά.

Με τα έως τώρα αποτελέσματα στον όμιλο, τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν;

Δεν θα κριθούν όλα έως την τελευταία αγωνιστική, τίποτα δεν έχει κριθεί, γιατί η Μαρσέιγ έχει δείξει ότι έχει την ποιότητα να πάρει τους βαθμούς.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να πιέσει και να δυσκολέψει την Πόρτο. Αυτό ήταν το “κλειδί” του αγώνα για το να χάσει ή να κερδίσει;

Είχαμε τις ευκαιρίες μας, μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι σε κάποιες στιγμές. Ξεκινήσαμε άσχημα και το πληρώσαμε. Στη συνέχεια ήμασταν η ομάδα που πίεσε την Πόρτο. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Προσπαθήσαμε με τις αλλαγές μας να πάρουμε κάποιον βαθμό, αλλά στο τέλος δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ.

 «Σε αυτό το επίπεδο πληρώνεις τα λάθη»

Για το ότι ήταν καλύτερος και έχασε με 2-0: Νομίζω ότι σε αυτή τη διοργάνωση δεν μπορείς να κάνεις τα λάθη που κάναμε σήμερα. Είχαμε στρατηγική για να μην κάνουμε αυτά τα λάθη, αλλά δεν την εφαρμόσαμε. Από το πρώτο έως το δεύτερο γκολ ήμασταν καλύτεροι, αλλά δυστυχώς πληρώσαμε τα λάθη που κάναμε. Έχουμε πει ότι είναι ένας όμιλος με λεπτές ισορροπίες και τέτοια λάθη μπορεί να τα πληρώσεις ακριβά. 

Για το αν θα κοστίσει το δεύτερο γκολ: Όχι εκείνη τη στιγμή προσπαθήσαμε να ρισκάρουμε. Χάναμε το παιχνίδι και έπρεπε να ρισκάρουμε. Κυνηγήσαμε την ισοπαλία, δεν το καταφέραμε και δεχτήκαμε ένα δεύτερο γκολ. Δεν σκεφτόμαστε προς το παρόν έτσι. 

Για το πόσο επηρεάζουν τα αποτελέσματα της Σίτι τον όμιλο: Όπως έχουμε πει η Σίτι είναι η πιο ποιοτική ομάδα. Είναι η μεγαλύτερη δύναμη και το απέδειξε και σήμερα. Οι υπόλοιποι τρεις παλεύουν για τη δεύτερη και τρίτη θέση.

Για Πέπε, Βινάγκρε, Μπρούμα: Ήταν στη λογική ότι θέλαμε να δώσουμε φρεσκάδα, βάθος και ταχύτητα. Βλέπαμε ότι ο Μασούρας δεν μπορούσε να ανταποκριθεί τόσο καλά, μπήκε ο Κώστας και πήγε πολύ καλά. Το ίδιο έγινε και με τον Χοσέ. Μπήκε ο Βινάγκρε και έδωσε βάθος στην ομάδα. Όλες οι αλλαγές έγινε με τη λογική να φρεσκάρουμε την ομάδα.