Μαρτίνς: «Δεν μετανιώνω για τίποτα. Ο Ολυμπιακός είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί»

Ο Πέδρο Μαρτίνς συμπληρώνει μια διετία στον πάγκο του Ολυμπιακού και μιλάει σε πολιτική εφημερίδα για την απόφαση που πήρε στις 4 Απριλίου του 2018 να πάρει το αεροπλάνο για τη χώρα μας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός  τονίζει ότι δεν έχει μετανιώσει για αυτή την απόφαση. «Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα, το αντίθετο θα έλεγα. Ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μου έχει συμβεί. Και θα ξαναέκανα τα πάντα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσο για την κατάσταση που βιώνει αυτή την εποχή με την έλευση του κορονοϊού και τις συνέπειές του στην καθημερινή και αθλητική ζωή, λέει: «Ένα πράγμα για μένα είναι το πιο σημαντικό: να ξεκινήσουν τα παιχνίδια όταν θα βεβαιωθούμε ότι η υγεία των παικτών και όλων των επαγγελματιών δεν θα διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο. Είμαστε μια ομάδα που έχει φιλοδοξίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Διεκδικούμε τίτλους και δεν μας αρέσει η αναβολή των αγώνων. Αυτό που επιθυμούμε είναι να παίξουμε τα παιχνίδια μας με τις ιδανικές συνθήκες. Σε στάδια γεμάτα κόσμο, με πάθος. Θέλουμε να τελειώσουν όλες οι διοργανώσεις, όμως αυτό να γίνει χωρίς κανένα ρίσκο για την υγεία μας».

Ο Μαρτίνς αναφέρεται και στις διαφορές που βρήκε στην Ελλάδα: «Γνώριζα ότι πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Όπως είναι λογικό, όμως, υπάρχουν και πολλές ομοιότητες. Η διατροφή για παράδειγμα στου Ρέντη είναι παρόμοια με της Πορτογαλίας, βασισμένη στο κρέας. Η μεγαλύτερη διαφορά που εντόπισα στην Ελλάδα είναι η εκδηλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων και ο τρόπος που εκφράζονται. Δείχνουν το πάθος τους και η έκφρασή τους δεν έχει βάση τη λογική, όπως στα περισσότερα μέρη της Ευρώπης. Οι Πορτογάλοι για παράδειγμα είναι πιο κλειστοί, ενώ οι Έλληνες είναι εξωστρεφείς», ενώ για την πρώτη ελληνική λέξη που έμαθε, λέει: «Η πρώτη ελληνική λέξη που έμαθα είναι ποδόσφαιρο. Και ακόμα με δυσκολεύει, λόγω προφοράς, η κατανόηση της έκφρασης καλή επιτυχία».

Για τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές του στον Ολυμπιακό, τονίζει: «Έχω να αναφέρω δύο ως κορυφαίες και συνδεδεμένες με την ιστορία του συλλόγου. Η μία είναι η βραδιά απέναντι στη Μίλαν και η δεύτερη η βραδιά απέναντι στην Άρσεναλ. Η χειρότερη είναι το παιχνίδι με τον Βόλο αυτή τη σεζόν. Επαγγελματικά ήταν μία από τις δυσκολότερες μέρες για μένα, γιατί μετά από πολλά συνεχόμενα καλά αποτελέσματα, εγώ και οι παίκτες μου νιώσαμε ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι συνέβαινε μέσα στο παιχνίδι.

Ο Μαρτίνς έστειλε και το μήνυμά του στον κόσμο: «Το μήνυμα που έχω να στείλω στον κόσμο θα είναι φυσικά επίκαιρο. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει ελπίδα, δύναμη και κουράγιο. Να γυρίσουμε γρήγορα στην κανονικότητα και να αγκαλιαστούμε όλο μαζί σύντομα στο Καραϊσκάκη».