Quantcast

Με στυλ… Χιμένεθ, η ΑΕΚ 1-0 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη

Με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και χάρη σε μία εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία στο 65ο λεπτό, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα με 1-0 από το «Κλεάνθης Βικελίδης», σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική της Super League. 

Η «Ένωση», μετά από ένα κάτω του μετρίου ποιοτικά παιχνίδι, υποχρέωσε τον Άρη στην τρίτη φετινή του ήττα και τον «έπιασε» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εννέα βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 7ο λεπτό, όταν από λάθος γύρισμα του Έλντερ Λόπες, ο Δημήτρης Μάνος πρόλαβε την έξοδο του Γιώργου Αθανασιάδη ωστόσο το πλασέ του πήγε παράλληλα με την εστία. Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε από νωρίς τον Ιονούτς Νεντελτσεάρου να αποχωρεί τραυματίας, με τον 18χρονο Ζίγκα Λάτσι να περνάει στο κέντρο της άμυνας.

Στο 21’ η ΑΕΚ έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν ο Γκαρσία έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από τα δεξιά, αλλά η σκαστή κεφαλιά του Καρίμ Ανσαριφάρντ κατέληξε στην αγκαλιά του Ζάκαρι Μπουσέ.  Η επόμενη - που ήταν κι η τελευταία αξιόλογη (!) του πρώτου μέρους - ήταν ένα ωραίο, διαγώνιο μα συνάμα κι άστοχο σουτ του Λούκας Σάσα, καθώς τα πολλά φάουλ στη μεσαία γραμμή - ιδίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων - δεν επέτρεψαν να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων.

Η «Ένωση» δημιούργησε μια σημαντική ευκαιρία στα 33 δευτερόλεπτα από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως το σουτ του Ανσαριφάρντ πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπουσέ. Η είσοδος των Πέτρου Μάνταλου, Μάρκο Λιβάγια έδωσε επιθετική πνοή στην ΑΕΚ που με ένα υπέροχο φάουλ του Γκαρσία - στη γωνία που φυλούσε ο Μπουσέ - στο 65ο λεπτό έκανε το 0-1!

Έκτοτε ελάχιστος ήταν ο «καθαρός» χρόνος που παίχτηκε ποδόσφαιρο, καθώς οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε φάουλ και λάθη. Μοιραία, δε δημιουργήθηκαν κι άλλες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, παρά μόνο το δοκάρι στην κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην εξέλιξη της φάσης ο Λιβάγια έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ωστόσο ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR.

Η ΑΕΚ πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της - κι αυτή με σκορ 1-0 - κι ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Ο Άρης, από την άλλη, έμεινε για τρίτο ματς στα τέσσερα τελευταία μακριά από το γκολ κι έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

Κίτρινες: Μπεναλουάν, Σούντγκρεν - Κρίστιτσιτς, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ, Γαλανόπουλος.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς (87’ Τζέγκο), Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Ρόουζ, Σάσα (87’ Ιωάννου), Ματίγια, Γκάμα, Σίλβα (63’ Ματέο), Μαντσίνι, Μάνος (75’ Λόπεθ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου (20’ Λάτσι), Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (60’ Μάνταλος), Γκαρσία (75’ Σάκχοφ), Ανσαριφάρντ, Μαχαίρας (60’ Λιβάγια).

***Οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τον άδικο χαμό του Άγγελου Τσιπούρα. Μέλος των ακαδημιών του Άρη και πρωταθλητής με την Κ17 του συλλόγου, έφυγε από τη ζωή από οξύ εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα, παθολογικής αιτιολογίας.