Quantcast

Μεγάλη ζημία στην Τότεναμ λόγω κορωνοϊού

Η Τότεναμ υπέστη καθαρή ζημία 63,9 εκατομμυρίων λιρών το τελευταίο οικονομικό έτος, καθώς η πανδημία COVID-19 «έπληξε» το αγωνιστικό πρόγραμμα και υποχρέωσε την ομάδα να αγωνίζεται σε άδεια στάδια, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Premier League.

Οι «Σπερς» ανέφεραν επίσης ότι τα έσοδα για το έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου ήταν 402,4 εκατομμύρια λίρες, έναντι 460,7 εκατομμυρίων λιρών το προηγούμενο έτος.

Τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μειώθηκαν από 149,9 εκατομμύρια λίρες πέρυσι σε 95,2 εκατομμύρια λίρες φέτος, ως αποτέλεσμα των εσόδων που μεταφέρθηκαν στη σεζόν 2020-21 για τα παιχνίδια που ορίστηκαν μετά το τέλος του οικονομικού έτους.

Το καθαρό χρέος της Spurs αυξήθηκε από 534,3 εκατομμύρια λίρες σε 604,6 εκατομμύρια λίρες.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο μέση μιας από τις πιο δύσκολες στιγμές που είχαμε ποτέ» δήλωσε ο πρόεδρος Ντάνιελ Λέβι.

«Ο αντίκτυπος της πανδημίας στα έσοδά μας είναι σημαντικός και δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή, έχοντας μόλις ολοκληρώσει ένα στάδιο 1,2 δισεκατομμυρίων λιρών που χρηματοδοτείται από πόρους του συλλόγου και υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο χρέος».

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η πρωτοπόρος της premier league θα αντιμετωπίσει απώλειες άνω των 150 εκατομμυρίων λιρών το επόμενο έτος, εάν δεν επιτραπεί στους φιλάθλους της ομάδας να επιστρέψουν στα γήπεδα.