Quantcast

Μήνυση εναντίον της εταιρίας του μοιραίου ελικοπτέρου κατέθεσε η Βανέσα Μπράιαντ

Η Βανέσα Μπράιαντ μήνυσε την εταιρεία που ανήκε το ελικόπτερο που συνετρίβη και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο σύζυγος της Κόμπι, η κόρη της, Τζιάνα και άλλα επτά άτομα. 

Στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται πως η εταιρεία «Island Express» έχει τη δικαιοδοσία να «σηκώσει» τα ελικόπτερα της υπό ευνοϊκές συνθήκες, ωστόσο την ημέρα που συνέβη το μοιραίο υπήρχε έντονη ομίχλη και ο πιλότος δεν έχει καλή οπτική επαφή.

Αναφέρεται επίσης πως το ελικόπτερο κινούνταν με 180 μίλια την ώρα σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες και ο πιλότος δεν κατάφερε να αξιολογήσει σωστά τις καιρικές συνθήκες πριν από την απογείωση.

Επίσης γνώριζε τις κακές συνθήκες ωστόσο δεν ακύρωσε την πτήση, απέτυχε να διατηρήσει τον έλεγχο του ελικοπτέρου και απέτυχε να αποφύγει τα «φυσικά εμπόδια» κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Στη μήνυση τονίζεται επίσης πως ο πιλότος παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας το 2015, σηκώνοντας ελικόπτερο με μειωμένη ορατότητα! Συνοψίζοντας, το ελικόπτερο δεν είχε πιστοποιηθεί να πετάει σε κακοκαιρία.