Quantcast

«Μουδιασμένη» πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό στην Αυστρία - Γνώρισε την ήττα στο πρώτο φιλικό (2-0) από την Ριντ

Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν νέο φιλικό, πιο δυνατό, αύριο Σάββατο (7μμ) με την Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Με ήττα κόντρα στη Ριντ (2-0) ξεκίνησε τα φιλικά προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους ο Ολυμπιακός, με τον Πέδρο Μαρτίνς να δίνει χρόνο και σε βασικούς και σε αναπληρωματικούς και σε ... υπό δοκιμή, βγάζοντας τα πρώτα συμπεράσματα. 

Ορεξάτοι στην επιστροφή τους Κούτρης και Ραντζέλοβιτς, χωρίς τελική έμεινε στα 61 λεπτά που αγωνίστηκε ο Ελ Αραμπί.

Ο Μονσχάιν στο 55ο λεπτό με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μπα και ο Νουτζ 68ο λεπτό πέτυχαν τα γκολ για την αυστριακή ομάδα (τερμάτισε 10η τη σεζόν 2021-22). Δύο ομάδες χρησιμοποίησε ο Πέδρο Μαρτίνς κάνοντας 9 μαζεμένες αλλαγές στο 62’.

Στο πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν σχετικά καλό πρόσωπο -τηρουμένων των αναλογιών-, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαν να μην πάτησαν στο γήπεδο. Νέο φιλικό, πιο δυνατό, το Σάββατο (7μμ) με την Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά για το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός αναμενόμενα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πιο πολλή ώρα την μπάλα στα πόδιά του. Ο Ραντζέλοβιτς, ο οποίος ήταν πολύ δραστήριος στο πρώτο μέρος, δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο 5’. Η κίνησή του ήταν καλή, αλλά όχι και το τελείωμά του, με αποτέλεσμα να αστοχήσει. Απειλήθηκε στο 13’ με το συρτό σουτ του Μίκιτς, ενώ ο ρυθμός της αναμέτρησης έγινε καλύτερος στο τελευταίο τέταρτο.

Σε εκείνο το σημείο λίγο έλειψε να γίνει το 1-0, αλλά ο Φαντιγκά αστόχησε από καλή θέση, κάνοντας κακό τελείωμα μετά την πάσα πάρε-βάλε του Ελ Αραμπί. Στο 36’ και το 40’ είχε τις επόμενες τελικές του, με τον Κούτρη να πιάνει δυνατό σουτ και τον Καρβάλιο να απειλεί με φάουλ, αλλά ο Ράντλινγκερ ήταν σε ετοιμότητα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δίχως αλλαγές στο β’ μέρος, το οποίο στράβωσε νωρίς για τους Πειραιώτες. Ο Μπα έπαιξε με τα χέρια στο μαρκάρισμα του Μονσχάιν και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Ο παίκτης που κέρδισε την παράβαση, ανέλαβε και την εκτέλεση για το 1-0. Αφού έστειλε τον Κρίστινσον στην άλλη γωνία.

Λίγο μετά (62’) ο Μαρτίνς έκανε εννέα μαζεμένες αλλαγές και όπως είναι φυσιολογικό χρειάστηκε χρόνος για να βρεθούν μέσα στο γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι». Έως ότου να συμβεί αυτό είχε γίνει και το 2-0. Πόμερ και Μάρτιν συνεργάστηκαν από τα αριστερά με τον δεύτερο να στρώνει στον Νουτζ, ο οποίος πλάσαρε από κοντά τον Κρίστινσον.

Το φιλικό δεν επεφύλασσε περαιτέρω συγκινήσεις ως το φινάλε (πέρα από μία αδύναμη κεφαλιά του Τικίνιο στο 90' από σέντρα του Μπαγκαλιάνη), με τη λήξη του να βρίσκει τον Ολυμπιακό φανερά ανέτοιμο και ηττημένο με τελικό σκορ 2-0.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον – Ανδρούτσος, Μπα, Μανωλάς, Κούτρης – Κανέ, Α. Καμαρά – Ραντζέλοβιτς, Φαντιγκά, Καρβάλιο – Ελ Αραμπί

Στο δεύτερο έπαιξαν Μπαγκαλιάνης, Σισέ, Παπαδόπουλος, Σωκράτης, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Βαλμπουενά, Τικίνιο, Χασάν, Κεϊτά

ΠΗΓΗ: filathlos.gr