Quantcast

Μουντιάλ 2022-Ισημερινός: Η ομοσπονδία καλεί τους φιλάθλους να αποφύγουν τα προσβλητικά συνθήματα στα επόμενα παιχνίδια

H FIFA κίνησε πειθαρχικές διαδικασίες για ομοφοβικές "επιθέσεις" κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα των Νοτιοαμερικανών στο Παγκόσμιο Κύπελλο με το Κατάρ.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ισημερινού προέτρεψε την Πέμπτη (24/11) τους φιλάθλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα επόμενα ματς, καθώς η FIFA κίνησε πειθαρχικές διαδικασίες για ομοφοβικές "επιθέσεις" κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα των Νοτιοαμερικανών στο Παγκόσμιο Κύπελλο με το Κατάρ.

Οι οπαδοί του Ισημερινού ακούστηκαν να προσβάλλουν τους Χιλιανούς στον αγώνα της περασμένης Κυριακής (20/11), πιθανότατα ως απάντηση στον ισχυρισμό της Χιλής ότι είχαν χρησιμοποιήσει έναν παίκτη που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις στους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτό κόστισε στον Ισημερινό πρόστιμο και αφαίρεση βαθμών για τους επόμενους αγώνες της προκριματικής φάσης, αν και απέφυγε την αποβολή από το τουρνουά του Κατάρ. «Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου καλεί τους οπαδούς του Ισημερινού που συνοδεύουν τους «Τρι» στο Κατάρ ν΄ αποφύγουν κάθε είδους προσβλητικά και μεροληπτικά συνθήματα ή, τραγούδια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

«Όπως ακριβώς οι παίκτες μας δίνουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, ας το κάνουμε το ίδιο στις εξέδρες με σωστό τρόπο. Ας απολαύσουμε αυτό το ποδοσφαιρικό πάρτι με χαρά και σεβασμό», συμπλήρωσε.