Quantcast

Mπαρτζώκας: «Και η ΤΣΣΚΑ προέρχεται από ήττες» - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, την Πέμπτη (25/2, 21:00) για την 26η αγωνιστική, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων», Γιώργο Μπαρτζώκα να δηλώνει: «Προερχόμαστε από ήττες, αλλά και η ΤΣΣΚΑ προέρχεται από ήττες, οι οποίες έχουν εξήγηση γιατί αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών. Ο Μιλουτίνοβ ήταν έξω, ο Σενγκέλια, ο Τζέιμς δεν έπαιξε παιχνίδια. Αναγκάστηκαν και έκαναν προσθήκες. Στην ίδια κατάσταση είμαστε κι εμείς!».

Ο τεχνικός της ομάδας της Πειραιά δήλωσε πως «ο Χασάν Μάρτιν είναι έξω μέχρι το τέλος της χρονιάς», ενώ για τον Κώστα Κουφό που αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Αμερικανού σέντερ τόνισε: «Ο Κώστας έχει μία δεδομένη ποιότητα και μία φήμη που τον συνοδεύει για το ταλέντο του, όμως είναι είναι έναν χρόνο έξω. Πήραμε μία απόφαση που είναι προς όφελος και των δύο. Και του Κώστα για να ξαναμπει στο μπάσκετ, αλλά και για εμάς για να πάρουμε έναν παίκτη με την ποιότητά του. Το πόσο γρήγορα θα μας δώσει λύσεις είναι κάτι αμφίβολο. Επειδή όμως πρόκειται για Έλληνα παίκτη σε πολύ καλή ηλικία, με αυτό το ταλέντο και δυνατότητες, νομίζω ότι είναι μία καλή ευκαιρία και για τον Ολυμπιακό και για τον Κώστα να δούμε αν θα συνεργαστούμε και του χρόνου».

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε πριν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ:

«Έχει αποδειχθεί από τη φετινή μας πορεία ότι δεν υπάρχουν παιχνίδια στα οποία... προδιαγεγραμμένα ο Ολυμπιακός έχει χάσει ή έχει νικήσει. Έχει κάνει μεγάλες εκπλήξεις νικώντας παιχνίδια που κανείς δεν περίμενε και έχει κάνει πολύ μεγάλες εκπλήξεις χάνοντας παιχνίδια που κανείς δεν το περίμενε. Οπότε επειδή δεν είμαστε σταθεροί, κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο στη Euroleague και το αποδεικνύουν το όνομα, το ταλέντο και η ποιότητα του αντιπάλου. Μετρά βέβαια και σε τι κατάσταση συναντάς κάθε ομάδα και σε τι κατάσταση βρίσκεσαι εσύ. Εμείς προερχόμαστε από ήττες, αλλά και η ΤΣΣΚΑ προέρχεται από ήττες, οι οποίες έχουν εξήγηση γιατί αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών. Ο Μιλουτίνοβ ήταν έξω, ο Σενγκέλια, ο Τζέιμς δεν έπαιξε παιχνίδια. Αναγκάστηκαν και έκαναν προσθήκες. Στην ίδια κατάσταση είμαστε κι εμείς γιατί ο Κώστας Παπανικολάου δεν παίζει εδώ και πολύ καιρό, ο Χάρισον δεν έπαιξε, ο Βεζένκοφ δεν έπαιξε σε προηγούμενα παιχνίδια και προσπαθούμε να ανασυνταχτούμε τώρα. Όπως ξέρετε κάναμε και μεταγραφή παίκτη (σ.σ. Κώστας Κουφός). Ο Χασάν Μάρτιν είναι έξω μέχρι το τέλος της χρονιάς. Επί της ουσίας χωρίς τον Μάρτιν και τον Παπανικολάου χάσαμε τους πιο "hustle" παίκτες μας, τους παίκτες δηλαδή που παίζουν με την μεγαλύτερη ένταση και ενέργεια. Χρειάζεται τώρα να κάνουν οι υπόλοιποι παίκτες μας ένα βήμα παραπάνω σε αυτήν την κατεύθυνση».

Για το κίνητρο που έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε: «Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους ότι ο σύλλογός μας είναι πάνω από όλους. Ο Ολυμπιακός έχει αυτό το μέγεθος και όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πάνω από εγωισμούς. Πρέπει να παίξουμε για την ομάδα και να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Για τον νεοαποκτηθέντα σέντερ Κώστα Κουφό, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» σχολίασε: «Σίγουρα έρχεται σαν μία λύση ανάγκης ο Κουφός. Δυστυχώς ο Μάρτιν έπαθε ρήξη μηνίσκου. Αμέσως έπρεπε να προχωρήσουμε σε κίνηση. Δυστυχώς, το να βγάλουμε παίκτη από ομάδα δεν είναι εύκολο. Ο Κώστας έχει μία δεδομένη ποιότητα και μία φήμη που τον συνοδεύει για το ταλέντο του, όμως είναι είναι έναν χρόνο έξω. Πήραμε μία απόφαση που είναι προς όφελος και των δύο. Και του Κώστα για να ξαναμπει στο μπάσκετ, αλλά και για εμάς για να πάρουμε έναν παίκτη με την ποιότητά του. Το πόσο γρήγορα θα μας δώσει λύσεις είναι κάτι αμφίβολο. Επειδή όμως πρόκειται για Έλληνα παίκτη σε πολύ καλή ηλικία, με αυτό το ταλέντο και δυνατότητες, νομίζω ότι είναι μία καλή ευκαιρία και για τον Ολυμπιακό και για τον Κώστα να δούμε αν θα συνεργαστούμε και του χρόνου».

Στο τέλος, σχετικά με τον τραυματισμό του Κώστα Παπανικολάου και των υπόλοιπων παικτών που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς ο Μπαρτζώκας εξήγησε: «Το θέμα του Παπανικολάου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και μας καίει πολύ. Δεν είναι μόνο θέμα ορθοπεδικών αλλά και νευροχειρουργών και είναι αρκετοί οι επιστήμονες που έχουν πέσει πάνω του. Δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι πέρα από ότι άμεσα δεν θα παίξει. Ο Μάρτιν θα είναι έναν μήνα έξω, ο Χάρισον έκανε όλη την ομαδική προπόνηση, θα κάνει και τη σημερινή και εκτός απροόπτου θα είναι στην 12αδα».