Quantcast

Μπλόκο της ΕΟΚ στη σωτηρία του Λαυρίου - Μύλος με το πρωτάθλημα

Μύλος με την παραμονή του Λαυρίου στην Α1 με το επόμενο πρωτάθλημα να κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα! 

Στο πρόσφατο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και με ψήφους 10-2, αποφασίστηκε η παραμονή της ομάδας από την Ανατολική Αττική μετά την αναβαθμολόγηση που ζήτησε, υποστηρίζοντας πως ο υποβιβασμός της ήταν άδικος αφού προκλήθηκε από τη μη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο ματς με την Κύμη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το «Eurohoops», υπάρχει ένα μεγάλο εμπόδιο στην υλοποίηση της απόφασης και αυτό είναι η ΕΟΚ, η οποία πρέπει να επικυρώσει την απόφαση του ΕΣΑΚΕ, ώστε αυτή να τεθεί σε ισχύ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ΕΟΚ δεν πρόκειται να επικυρώσει την απόφαση καθώς κρίνει παράτυπη τη διαδικασία που κρατάει το Λαύριο στην Α1, υποστηρίζοντας πως η ομάδα υποβιβάστηκε αγωνιστικά και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ανατραπεί μέσω ψηφοφορίας. 

Αυτόματα λοιπόν και χωρίς το «ΟΚ» της ομοσπονδίας η απόφαση των ομάδων της Α1 πέφτει στο κενό, με το Λαύριο να υποβιβάζεται μαζί με τον Κολοσσό Ρόδου, ο οποίος βέβαια όπως όλα δείχνουν, θα πάρει το ΑΦΜ του Χολαργού και δεν θα αγωνιστεί στην Α2, αλλά και τον Ολυμπιακό.

Επομένως κι αν η ΕΟΚ δεν αλλάξει στάση στο συγκεκριμένο θέμα, το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου παραμένει στον αέρα, καθώς θα πρέπει να γίνει γνωστή η ομάδα που θα πάρει τη θέση του Λαυρίου, και η οποία λογικά θα προέρχεται από την Α2.