Quantcast

Να κλείσει με νίκη τον όμιλο θέλει η Εθνική κόντρα στη Β. Ιρλανδία - Γιατί δεν είναι αδιάφορη - Πώς θα παίξει

Να κλείσει την κακή παρένθεση που άνοιξε στον αγώνα με την Κύπρο και να ολοκληρώσει με νίκη την –ούτως ή άλλως– επιτυχημένη πορεία της στον όμιλο του Nations League θέλει η Εθνική μας, η οποία υποδέχεται απόψε (21:45) στη Ριζούπολη τη Βόρεια Ιρλανδία για την 6η και τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η Εθνική έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση που την οδηγεί στη Β΄ κατηγορία, ενώ παράλληλα της δίνει και μια δεύτερη ευκαιρία όσον αφορά την προσπάθειά της να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας για το Euro του 2024, μέσω των πλέι οφ, στην περίπτωση που δεν τα καταφέρει από τα προκριματικά.

Μέχρι και την ήττα το περασμένο Σάββατο στη Λάρνακα, η Ελλάδα μετρούσε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς και παρά το γεγονός ότι δεν την επηρέασε όσον αφορά στην τελική κατάταξη, την πήγε μερικά βήματα πίσω και παράλληλα, «τσαλάκωσε» την εικόνα που είχε μέχρι τώρα.

Αυτή την εικόνα θέλει να διορθώσει απόψε, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα, αλλά κυρίως στις καλές εμφανίσεις, κάτι που τόνισε και ο Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος αναφερόμενος στο αν θα παίξουν οι Γιακουμάκης και Μπακασέτας, επεσήμανε ότι οι πιθανότητες είναι 50-50, με τον δεύτερο πάντως να έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει.

Πέρα από την αντίδραση που θέλει να βγάλει η ελληνική ομάδα μετά την ήττα στην Κύπρο, υπάρχει το σταθερό κίνητρο για τη βελτίωση της βαθμολογίας της στο ranking της UEFA για τις μελλοντικές κληρώσεις, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Με νίκη η Εθνική ομάδα θα τερματίσει με 15 βαθμούς και μεγαλύτερη συγκομιδή από Τουρκία και Καζακστάν, που ολοκλήρωσαν πρώτες και με 13 πόντους τις υποχρεώσεις τους στους άλλους δύο ομίλους της League C κι ενώ η Γεωργία θα έχει την καλύτερη συγκομιδή με 16.

Τι θα σημαίνει, λοιπόν, η Ελλάδα να έχει μία από τις δύο μεγαλύτερες βαθμολογίες των ομάδων που προβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία του Nations League; Πως εφόσον δεν καταφέρει να προκριθεί στο Euro 2024 μέσω των προκριματικών (η κλήρωση θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου και η Ελλάδα θα είναι στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, άρα θα πρέπει να αφήσει εκτός δύο ομάδες με μεγαλύτερο ranking), τότε θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στα τελικά της Γερμανίας από διαφορετική οδό.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις πρώτοι των ομίλων της τρίτης κατηγορίας του Nations League, δηλαδή η Γεωργία, η Ελλάδα, η Τουρκία και το Καζακστάν, θα παίξουν σε μπαράζ για ένα εισιτήριο. Η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία, δηλαδή η Γεωργία, θα παίξει με αυτή που έχει τη χαμηλότερη (Καζακστάν) και η δεύτερη με την τρίτη, στις έδρες των πρώτων. Δηλαδή η Γεωργία και η δεύτερη ομάδα θα είναι γηπεδούχοι στα ημιτελικά.

Άρα, με νίκη απόψε, είναι πολύ πιθανή η αναμέτρηση Ελλάδας-Τουρκίας, εφόσον δεν έρθει η πρόκριση από τα προκριματικά του Euro 2024 για κάποια από τις δύο ομάδες. Οι δύο νικητές των «ημιτελικών» θα αναμετρηθούν τον Μάρτιο του 2024 για μία θέση στο Euro 2024, σε έδρα που θα προκύψει από κλήρωση.

Στο άλλο ματς του ομίλου της Εθνικής, η Κύπρος αντιμετωπίζει απόψε (21:45) εκτός έδρας το Κόσοβο και θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Β. Ιρλανδία, προκειμένου να μην τερματίσει στην τελευταία θέση του ομίλου και υποβιβαστεί στην 4η κατηγορία.

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής:

1.Ελλάδα 12

2.Κόσοβο 6

3.Β. Ιρλανδία 5

4.Κύπρος 5.

Οι πιθανές συνθέσεις του Ελλάδα-Β. Ιρλανδία:

Ελλάδα (Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Μασούρας, Φούντας (ή Πέλκας), Γιακουμάκης (ή Ιωαννίδης).

Β. Ιρλανδία (Μπάρακλο): Πίκοκ-Φάρελ, ΜακΝερ, Τζ. Έβανς, Φλάναγκαν, Λιούις, Κ. Έβανς, Ντέιβις, Φέργκιουσον, Σαβίλ, Μπράντλεϊ, Μαγκένις.

ΠΗΓΗ: filathlos.gr