Quantcast

Nations League: Ολλανδία και Κροατία για... Final 4

Πρώτη νίκη για τη Γαλλία στη διοργάνωση και αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην Α' κατηγορία.

Μία... στροφή πριν από το φινάλε της φάσης των ομίλων του 3ου Nations League, η Ολλανδία με το «διπλό» επί της Πολωνίας (2-0) εξασφάλισε ουσιαστικά την πρωτιά του 4ου ομίλου της League A και το ένα από τα τέσσερα «εισιτήρια» για το Final-4 της διοργάνωσης, η Γαλλία με την πρώτη της νίκη στον 1ο όμιλο της League A (2-0 την Αυστρία) εκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της, η Κροατία με την επικράτησή της επί της Δανίας (2-1) πήρε... κεφάλι στο ίδιο γκρουπ, ενώ το Λουξεμβούργο έγινε η πρώτη ομάδα που παραβίασε την εστία της Τουρκίας, τρεις φορές, μάλιστα, μετά το 14-0 των γειτόνων στον 1ο όμιλο της League C. Το τελικό 3-3, όμως, χάρισε την πρωτιά και την άνοδο στην League B για το συγκρότημα του Στέφαν Κουντς!

Οι «οράνιε» του Λουίς Φαν Γκάαλ δεν σταμάτησαν ούτε στη Βαρσοβία, όπου με το 2-0 επί της Πολωνίας βρίσκονται, πλέον, μία ανάσα από την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου τους και την πρόκριση στο Final-4 του 3ου Nations League. 

Η Πολωνία, πια, θα παίξει για την παραμονή της στην League A την τελευταία αγωνιστική με την Ουαλία, η οποία ηττήθηκε με 2-1 στο Βέλγιο και μπροστά της έχει ένα μεγάλο «τελικό». Βρίσκεται στην τελευταία θέση του 1ου ομίλου με μόλις μία ισοπαλία, ενώ οι Πολωνοί έχουν 4 και τη νίκη με 2-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς.

Μετά από 2 ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες, η Γαλλία πανηγύριε την πρώτη της νίκη στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού, με 2-0 επί της Αυστρίας. Οι «μπλε» ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση, όπου έπεσαν οι Αυστριακοί και τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, με τους πρωταθλητές κόσμου να παίζουν εκτός με τη Δανία (25/09) και η Αυστρία να υποδέχεται την Κροατία την ίδια ημέρα.  

Η μάχη για την πρωτιά και το «εισιτήριο» για το Final-4 στον 1ο όμιλο της League A θα ξεκαθαρίσει την Κυριακή (25/09), ανάμεσα σε Κροατία και Δανία. Η «Χρβάτσκα» ήταν η νικήτρια στο αποψινό ντέρμπι με τους Σκανδιναβούς στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ με 2-1, ανέβηκε στην κορυφή του γκρουπ και κρατά την τύχη στα χέρια της, αρκεί να νικήσει επί αυστριακού εδάφους σε τρία 24ωρα ή, να μην χάσει και ταυτόχρονα οι Δανοί να μη νικήσουν τη Γαλλία.

Στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Εθνικής Τουρκίας ο Γιουκσέκ σκόραρε στο 87΄, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3 με το Λουξεμβούργο. Αποτέλεσμα, χάρις στο οποίο οι Τούρκοι εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρωτιά του 1ου ομίλου της League C και την άνοδο στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία.

Για πρώτη φορά στο τουρνουά παραβιάστηκε η εστία της Τουρκίας (προερχόταν από 14-0), ενώ ήταν η πρώτη βαθμολογική απώλεια μετά από 4 σερί νίκες για το συγκρότημα του Στέφαν Κουντς.

Στη League B ανέβηκε και μαθηματικά το Καζακστάν μετά τη νίκη του με 2-1 επί της Λευκορωσίας.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

League Α

1ος όμιλος

Κροατία-Δανία         2-1 (49΄ Σόσα, 79΄ Μάγερ - 77΄ Έρικσεν)

Γαλλία-Αυστρία        2-0 (55΄ Μπαπέ, 64΄ Ζιρού)

4ος όμιλος

Πολωνία-Ολλανδία      0-2 (14΄ Γκάκπο, 60΄ Μπερχβάιν)

Βέλγιο-Ουαλία         2-1 (11΄ Ντε Μπτράιν, 37΄ Μπατσουαγί - 50΄ Μουρ)

League C

1ος όμιλος

Λιθουανία-Ν.Φαρόε     1-1 (41΄ Σλίβκα - 22΄ Αντρέασεν) 

Τουρκία-Λουξεμβούργο  3-3 (16΄πεν. Ουντέρ, 39΄ Σανό, 87΄ Γιουκσέκ - 9΄ Μάρτινς, 37΄ Σινάνι, 69΄ Ροντρίγκες)     

3ος όμιλος

Καζακστάν-Λευκορωσία  2-1  (29΄ Γκαμπίσεφ, 79΄ Ζαϊνουντίνοφ - 45΄+3 Σαβίτσκι)   

Σλοβακία-Αζερμπαϊτζάν 1-2 (90΄+3 πεν. Γίρκα - 44΄ Νταντάσοφ, 90΄+5 Χαγκβερντί)    

League D

1ος όμιλος

Λετονία-Μολδαβία      1-2 (55΄ Ικάουνιεκς - 26΄ Ρεβένκο, 45΄ Νικολαέσκου)

Λιχτενστάιν-Ανδόρα    0-2 (4΄ Ρόσας, 81΄ Τσέρβος)