Quantcast

Νέα «βασίλισσα» του Wimbledon η Σιμόνα Χάλεπ - Κέρδισε τη Σερένα Γουίλιαμς

Για πρώτη φορά στην ιστορία του τουρνουά Wimbledon μια παίκτρια από τη Ρουμανία κατακτάει το τρόπαιο του.

Η Σιμόνα Χάλεπ κέρδισε με 6-2, 6-2  τη Σερένα Γουίλιαμς στον σημερινό τελικό και μετά από το Roland Garros (2018) κατέκτησε και το Wimbledon. 

Η Ρουμάνα τενίστρια, που κατάφερε ότι δεν είχε πετύχει ο μεγάλος Ιλία Ναστάζε στους τελικούς του 1972 και του 1976,  ανέβηκε από το Νο7 στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο τελικός ήταν υπόθεση της Χάλεπ η οποία με τις άμυνες της αλλά και τα μπρέικ της έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη απέναντι στην Αμερικανίδα σούπερ σταρ με τα 7 Wimbledon και τα 23 Grand Slam. 

Η 27χρονη τενίστρια που είχε δύσκολο έργο έως τον τελικό αφού απέκλεισε την Αζαρένκα, την Γκάουφ και την Σβιτολίνα έδειξε πως μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και στο χορτάρι όπως και στο χώμα. 

Στο πρώτο σετ η Χάλεπ ήταν εντυπωσιακή. Ξεκίνησε με μπρέικ για το 1-0 και έφτασε στο 3-0 πάλι με μπρέικ. Στη συνέχεια “έγραψε” το 4-0, ενώ η Σερένα Γουίλιαμς μείωσε σε 4-1. Στη συνέχεια η Αμερικανίδα τενίστρια προσπάθησε να κάνει μπρέικ, αλλά τελικά ηττήθηκε με 6-2 σε 26 λεπτά. 

Η Γουίλιαμς ξεκίνησε με πάθος το δεύτερο σετ, παίρνοντας το πρώτο γκειμ, αλλά η Σιμόνα Χάλεπ ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια οι δύο τενίστριες πήραν από ένα γκέιμ η καθεμία και το σκορ έγινε 2-2. Όμως εκεί η Χάλεπ ξεκίνησε την επίθεση της που την έφερε μέχρι την κατάκτηση του σετ και του τελικού με 6-2.