Quantcast

Νέα ήττα και απογοητευτική εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (96-78)

Χωρίς ενέργεια, συγκέντρωση, στρατηγική και... σέντερ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνέχισε τις θλιβερές εμφανίσεις απέναντι στην ελλιπή Ρεάλ. Αυτή την φορά γνώρισε την ήττα με 96-78 και η πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague παραμένει μετέωρη.

Η Δευτέρα είναι γνωστή για την άσχημη διάθεση που προκαλεί ως έναρξη της εβδομάδας. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είχαν να διαχειριστούν ψυχολογικά το συγκεκριμένο γεγονός, που ήταν και κάπως πρωτόγνωρο, αφού η Euroleague δεν... γνωρίζει πολλά από αυτή την σημασία της Δευτέρας, αλλά και δύο στατιστικά που δεν μπορούσαν να περάσουν αμελητέα: Τις εννιά σερί νίκες της Ρεάλ και την γεμάτη επταετία που μεσολάβησε από το τελευταίο διπλό των «πράσινων» στην Μαδρίτη.

Αν προσθέσουμε στην εξίσωση και την ποιότητα των Ισπανών, τότε το τελικό αποτέλεσμα δεν προκαλεί και μεγάλη έκπληξη. Παρά τις απουσίες (Ράντολφ, Γιουλ, Τέιλορ, Κοζέρ), η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε χωρίς μεγάλη δυσκολία στη νίκη.

Οι Μαδριλένοι έδωσαν από νωρίς τον τόνο στο ματς και αυτό τους επέτρεψε να διαχειριστούν τις προσπάθειες επιστροφής από την πλευρά των «πράσινων», που έδειξαν πάντως συνολικά καλά δείγματα, με εξαίρεση το κάκιστο πρώτο δεκάλεπτο (27-16 το επιμέρους σκορ υπέρ της Ρεάλ), αλλά και ένα «νεκρό» διάστημα από το 30' μέχρι το 35'.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ προσπάθησε σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού, έβγαλε άμυνες, ήταν για ένα διάστημα... εξωπραγματικός από την γραμμή του τριπόντου, όμως στο τέλος κατέγραψε μάλλον εύκολα την 12η φετινή του ήττα στην Euroleague.

Στο 20-6 η ομάδα του Πάμπλο Λάσο, που στηρίχτηκε σχεδόν ολοκληρωτικά στην τετράδα των Έντι Ταβάρες, Φακούντο Καμπάτσο, Ρούντι Φερνάντεθ και Γκάμπριελ Ντεκ. Από τους ηττημένους πάλεψαν οι Νικ Καλάθης και Ιωάννης Παπαπέτρου, είχαν καλές στιγμές οι... άστοχοι Ντεσόν Τόμας και Τζίμερ Φριντέτ.

Η αρχική ισορροπία στο παρκέ (5-5, 3') έπαψε να υφίσταται όταν ο Καμπάτσο ανέλαβε δράση, με ασίστ, ριμπάουντ και δύο σερί τρίποντα για το +10 (15-5) του 5ου λεπτού. O Ρικ Πιτίνο έβαλε τις φωνές και έκανε αμέσως αλλαγές, αλλά η Ρεάλ βρήκε ρυθμό και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +11 (27-16), με τον Ταβάρες να έχει 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και τον Καμπάτσο 6 πόντους και 6 ασίστ.

Οι Ράις, Ράουτινς «χτύπησαν» από την περιφέρεια και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πλησίασε στους πέντε πόντους (29-24) στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Το μομέντουμ πάντως δεν άλλαξε, αφού η Ρεάλ ανέβασε άμεσα «στροφές» με πρωταγωνιστή τον Ρούντι και η διαφορά ανέβηκε στους 14 (40-26) στο 15ο λεπτό. Κάπου εκεί έπεσε ο ρυθμός των γηπεδούχων και το «τριφύλλι» βρήκε ευκαιρίες και λύσεις, με το επιμέρους σκορ 12-3 να δίνει ανάσες στους φιλοξενούμενους και να διαμορφώνει το -5 στο 19' (43-38). Τελικά το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την ανώτερη Ρεάλ στο +7 (48-41).

Το 8ο τρίποντο  σε 11 προσπάθειες διά χειρός Φριντέτ χαρακτήρισε το δυναμικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο δεύτερο ημίχρονο, αφού η ομάδα του Ρικ Πιτίνο πλησίασε στους τρεις (51-48) στο 22'. Έτσι κύλησε σχεδόν όλο το τρίτο δεκάλεπτο, με τη  Ρεάλ να κρατά ελαφρύ προβάδισμα και να βρίσκει απαντήσεις νιώθοντας την... καυτή ανάσα των φιλοξενούμενων. Ένα μικρό σερί  5-0 από τον Ρούντι διαμόρφωσε το +8 των Ισπανών στο 30' (73-65).

Η Ρεάλ βρήκε σκορ με τους Τόμπκινς, Καμπάτσο και το επιμέρους σκορ 10-4 στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου της επέτρεψε να ανεβάσει την διαφορά στους 14 πόντους (83-69, 32'). Στη συνέχεια ακολούθησαν κακές επιλογές και λάθη από την πλευρά του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, με τη  Ρεάλ να ανεβαίνει στο +17 (90-73) τρία λεπτά πριν το τέλος και να φτάνει τελικά σε μία άνετη επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 48-41, 73-65, 96-78