Quantcast

Ο ΛεΜπρον δεν θα «φέρει» κάποιο κοινωνικό μήνυμα στη φανέλα του

Ενα από τα κύρια χαρακτηριστικά της επικείμενης επανέναρξης του ΝΒΑ, είναι ότι οι παίκτες θα έχουν δικαίωμα να «φέρουν» ένα πολιτικό ή/και κοινωνικό μήνυμα, το οποίο θα είναι γραμμένο στις φανέλες τους, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινότητα, σε θέματα ρατσισμού και βίας

 Κάτι όμως, που δεν πρόκειται να κάνει ο ΛεΜπρον Τζέϊμς, ο οποίος σχολίασε σχετικά: «Δεν θα έχω κανένα μήνυμα στο πίσω μέρος της φανέλας μου. Συγχαίρω όλους εκείνους που αποφάσισαν να το κάνουν. Ήταν κάτι που δεν αντιστοιχούσε πραγματικά στην αποστολή μου, στον στόχο μου. Θα ήθελα να είχα την γνώμη μου για το τι θα είχε τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της φανέλας μου. Είχα μερικά πράγματα στο μυαλό μου, αλλά δεν συμμετείχα σε αυτήν τη διαδικασία, η οποία είναι φυσιολογική. Είναι αρκετά κατανοητό. Δεν χρειάζεται να έχω κάτι στο πίσω μέρος της φανέλας μου, για να καταλάβουν οι άνθρωποι την αποστολή μου ή να γνωρίζουν ποιος είμαι και τι κάνω».

    Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επανέναρξη του πρωταθλήματος NBA στις 30 Ιουλίου, στο Disney World στο Ορλάντο (Φλόριντα), οι διοργανωτές επέτρεψαν στους παίκτες να μεταφέρουν μηνύματα από έναν κατάλογο με τριάντα σλόγκαν, όπως τα «Black Lives Matter», «δεν μπορώ να αναπνεύσω», «δικαιοσύνη», «ειρήνη», «ισότητα», «ελευθερία».