Quantcast

Ο Μανόλο πουλά ένα από τα διάσημα τύμπανά του

Ο Μανουέλ Κάθερες Αρτεσέρο είναι ο πιό διάσημος φίλαθλος της εθνικής Ισπανίας.

Ο περίφημος «Μανόλο» έχει γίνει γνωστός στα πέρατα του κόσμου, καθώς -εδώ και 41 χρόνια- με τα τύμπανά του δίνει τον ρυθμό στους υπόλοιπους φίλους της «ρόχα», προκειμένου να ενισχύουν την προσπάθεια των Ισπανών διεθνών μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο 71χρονος φίλαθλος αναγκάσθηκε να κλείσει το μπαρ που διατηρούσε στην Βαλένθια, λόγω των επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού. «Οι καιροί είναι δύσκολοι για εμένα, όπως και για όλους τους Ισπανούς» δηλώνει συγκινημένος ο "Manolo el del Bombo" και συνεχίζει: «Αγόρασα αυτήν την επιχείρηση, επειδή περιμέναμε τα Fallas (σ.σ. μεγάλα φεστιβάλ στην περιοχή της Βαλένθια που διεξάγονται τον Μάρτιο) και τους αγώνες της La Liga. Αλλά οι αγώνες αναστέλλονται, οι Fallas έχουν ακυρωθεί και τα πάντα έχουν γίνει περίπλοκα. Αποφάσισα να το πουλήσω (σ.σ. το μπαρ-μουσείο του, που ονομάζεται "El Bombo"), επειδή έχω πολλά χρέη».

Κατά συνέπεια, ο «Μανόλο» καλείται να ζήσει με την σύνταξή του, που είναι μικρότερη από 1.000 ευρώ, γεγονός που τον οδήγησε στην σκέψη να πουλήσει ένα από τα διάσημα τύμπανά του. «Συχνά ήθελαν να αγοράσουν το τύμπανό μου, αλλά πάντα έλεγα ότι δεν θα το πουλούσα για τίποτε στον κόσμο. Τώρα, ίσως χρειαστεί να το κάνω».

Τέσσερα είναι τα τύμπανα που έχουν μια ιδιαίτερη αξία στα μάτια του διάσημου Ισπανού. Πρόκειται γι' αυτά που τον... συνόδευαν στα EURO 2008 και 2012, που κατέκτησε η «ρόχα», εκείνο που είχε μαζί του στο ιστορικό Μουντιάλ του 2010 που ολοκληρώθηκε με θρίαμβο των Ισπανών και αυτό που του έκλεψαν κατά την διάρκεια του φιλικού αγώνα με την Κολομβία.

«Ο Τύπος σε όλον τον κόσμο είχε ασχοληθεί με το θέμα, όλοι έψαχναν το τύμπανό μου. Τελικά βρέθηκε από στρατιώτες στην Μαδρίτη» θυμάται ο «Μανόλο», ο οποίος παρακολουθεί την εθνική Ισπανίας από το 1979 και συγκεκριμένα από την αναμέτρηση με την Κύπρο, για τα προκριματικά του EURO.

Ο Ισπανός φίλαθλος έγινε διάσημος κατά την διάρκεια του παγκόσμιου κυπέλλου που φιλοξενήθηκε το 1982 στην Ισπανία και, σχεδόν άμεσα, έγινε ο 12ος παίκτης της εθνικής ομάδας, την οποία έχει παρακολουθήσει περίπου 400 φορές, σε δέκα Μουντιάλ!