Quantcast

Ο Μαντσίνι δηλώνει «αρκετά σίγουρος» για την παρουσία Βεράτι στο Euro

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής, Ρομπέρτο Mαντσίνι, δήλωσε σήμερα ότι «είναι αρκετά σίγουρος» για την πιθανότητα να είναι έτοιμος για το EURO (11 Ιουνίου-11 Ιουλίου) ο Μάρκο Βεράτι, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο και, σύμφωνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, θα μείνει εκτός δράσης για 4-6 εβδομάδες.

«Ο τραυματισμός που υπέστη δεν είναι εύκολος, αλλά υπάρχει ακόμα ένας μήνας και είμαι αρκετά σίγουρος» διαβεβαίωσε στα μικρόφωνα του Sky Sport.

«Του μίλησα και αυτός είναι επίσης σίγουρος. Θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες» πρόσθεσε.

Οι προπονητές έχουν διορία μέχρι την 1η Ιουνίου να δηλώσουν στην UEFA την αποστολή της ομάδας τους με 26 παίκτες. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι ισχύοντες κανονισμοί επιτρέπουν απεριόριστο αριθμό αντικαταστάσεων σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού ή ασθένειας πριν από τον πρώτο αγώνα, με την προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού.

Πριν από το EURO, η Ιταλία θα παίξει δύο φιλικά, εναντίον του Σαν Μαρίνο στις 28 Μαΐου στο Κάλιαρι και στη συνέχεια εναντίον της Τσεχίας στις 4 Ιουνίου στην Μπολόνια.

Στο EURO η «σκουάντρα ατζούρα» θα αντιμετωπίσει -στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης- την Τουρκία (11/6) και στη συνέχεια την Ελβετία στις 16 Ιουνίου και την Ουαλία στις 20/6. Και τα τρία παιχνίδια της εθνικής Ιταλίας θα διεξαχθούν στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.