Quantcast

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου ανέλαβε τη Ντιναμό Κιέβου

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Ρουμανίας και της Τουρκίας, Μιρτσέα Λουτσέσκου, ανέλαβε από το μεσημέρι της Πέμπτης (23/07) τα ηνία της Ντιναμό Κιέβου, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο σύλλογος της Ουκρανίας.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρας του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, που κλείνει τα 75 την προσεχή Τετάρτη (29/07) ήταν ο άνθρωπος που αναμόρφωσε τη Σαχτάρ Ντόνετσκ από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας, οδηγώντας την σε 8 πρωταθλήματα Ουκρανίας, 5 Κύπελλα και την κατάκτηση του Europa League (τότε Κυπέλλου UEFA) το 2009.

Ο Ρουμάνος τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο 2 ετών, με τη συμφωνία να περιλαμβάνει και οψιόν επέκτασης για άλλον ένα χρόνο.

«Ευελπιστώ πως η ισχυρή παράδοση της Ντιναμό Κιέβου θα αναζωογονηθεί με την παρουσία του Λουτσέσκου στην τεχνική ηγεσία μας. Εύχομαι να κερδίσει πολλούς τίτλους μαζί μας και οι οπαδοί μας να τον κρίνουν από τα αποτελέσματά του και μόνο» τόνισε απ' την πλευρά του πρόεδρος της ουκρανικής ομάδας, Ιχόρ Σούρκις.

Ο Λουτσέσκου, πήρε τη θέση του Ολεκσέι Μιχαϊλιτσένκο, ο οποίος απολύθηκε την περασμένη Δευτέρα (20/07), έπειτα από μία απογοητευτική σεζόν της Ντιναμό στις εγχώριες διοργανώσεις.