Quantcast

«Ο Ναδάλ είναι ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών»

Δύο ημέρες μετά την κατάκτηση του διεθνούς τουρνουά, που φιλοξενήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, ο Αντρέι Ρούμπλεφ «αποθέωσε» τον Ράφα Ναδάλ, χαρακτηρίζοντας τον Ισπανό τενίστα ως τον «κορυφαίο αθλητή όλων των εποχών».

Μετά τον θρίαμβο του για 13 (!) φορά στο Ρολάν Γκαρός, ο Ναδάλ έφθασε στα 20 τρόπαια σε Γκραν Σλαμ, «πιάνοντας» στην κορυφή του σχετικού πίνακα τον Ελβετό, Ρότζερ Φέντερερ.

Και ο Ρούμπλεφ, ο οποίος επικράτησε στην πόλη της πατρίδας του, επί του Μπόρνα Τσόριτς με 7-6, 6-4, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Ισπανό πρωταθλητή.

«Ό,τι κάνει, είναι αδιανόητο και δεν μιλάω μόνο για τα Γκραν Σλαμ», σχολίασε ο 22χρονος Ρώσος τενίστας, ο οποίος ανέβηκε στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω πώς είναι δυνατό να είσαι τόσο δυνατός πνευματικά, σε όλη την καριέρα σου. Ακόμη και ο Ρότζερ (σ.σ. Φέντερερ) και ο Νόβακ (σ.σ. Τζόκοβιτς), είχαν κακές ημέρες όταν ήταν ψυχικά, λίγο λιγότερο καλά. Ο Ράφα, είναι ο μόνος παίκτης στην Ιστορία, ο οποίος ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεται, βρίσκει πάντα έναν τρόπο να κερδίσει. Στο τένις, είναι πολύ δύσκολο να βρεις λύσεις και να παλέψεις σε μια κακή ημέρα. Και αυτό κάνει ο Ράφα σε όλη του την καριέρα. Ακόμη κι εάν χάσει, αυτό θα γίνει είναι στα τρία σετ και μετά από τρεις ώρες παιχνιδιού ή πέντε ώρες στο Γκραντ Σλαμ και ενάντια σε πολύ καλούς παίκτες. Οταν συμμετέχεις σε ομαδικό άθλημα, μπορείς να αποφύγεις μια κακή ημέρα, χάρη στην ομάδα. Στο τένις, είναι πολύ δύσκολο να βρεις λύσεις και να πολεμήσεις. Αυτό είναι που έκανε ο Ράφα σε όλη του την καριέρα. Για εμένα, είναι ο κορυφαίος αθλητής, όχι μόνο στο τένις. Είναι ο σπουδαιότερος αθλητής στην Ιστορία».