Quantcast

Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε ΠΑΟΚ και Ξάνθη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προσέφυγε το πρωί της Τετάρτης η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι ζητούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης ΠΑΟΚ-Ξάνθης, έπειτα από τις καταγγελίες του τηλεοπτικού σταθμού ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και να επιβληθούν όλες οι κυρώσεις που προβλέπονται.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο τραπέζι έπεσε και το περσινό πρωτάθλημα, εκτός του φετινού, με τους ανθρώπους των Πειραιωτών να καταγγέλλουν πως έχει προκληθεί αθέμιτος ανταγωνισμός.

Στο υπουργείο Παιδείας, όπου είναι τα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, βρέθηκαν από πλευράς Ολυμπιακού η γενική διευθύντρια Λίνα Σουλούκου, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Αγραφιώτης και ο δικηγόρος Δημήτρης Καρπετόπουλος.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, αλλά το πιθανότερο είναι να ασχοληθεί με το θέμα στις 12 Δεκεμβρίου.

Θα χρειαστεί, πάντως, αρκετό χρονικό διάστημα για να παρθεί κάποια απόφαση, αν και εφόσον η ίδια κρίνει ότι υπάρχει θέμα για να ασχοληθεί.

Η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός Λίνα Σουλούκου έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Έγινε καταγγελία ενώπιον της αρμόδιας ΕΕΑ για ευθεία παραβίαση των διατάξεων του αθλητικού νόμου. Ζητούμε από την επιτροπή να δει άμεσα το θέμα και ουσιαστικά γιατί το διακύβευμα είναι η ακεραιότητα του πρωταθλήματος, όχι μόνο του φετινού αλλά και του περσινού. Ζητούμε τις άμεσες ενέργειές της και καλούμε όλες τις εθνικές και υπερεθνικές αρμόδιες αρχές να δουν το θέμα με σοβαρότητα.

Η αλήθεια είναι ότι από την ΕΠΟ δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες γιατί το καλοκαίρι με τη στάση της και τις προτάσεις της για αφαίρεση της πολυιδιοκτησίας και νομιμοποίησή της στους κανονισμούς, δεν προσδοκούμε ότι θα προβεί σε κάποιες ενέργειες.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της και θα αποταθεί ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Προβλέπονται μία σειρά από κινήσεις που είναι ήδη δρομολογημένες. Θα τις δείτε τις επόμενες μέρες, πιστεύω ότι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ έχουν ήδη ενημερωθεί, γνωρίζουν και βλέπουν καθημερινά.

Θεωρούμε ότι τα ζητήματα και του φετινού αγώνα ΠΑΟΚ – Ξάνθη και του περσινού πρέπει να μπει στο μικροσκόπιο, ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Θα πρέπει και η ΕΕΑ και οι αρμόδιες αρχές κόντρα στη γραφειοκρατική λογική των αρχών να σκύψουν πάνω από το θέμα και να δώσουν απαντήσεις».