Ο Χάαλαντ κοστίζει τουλάχιστον 115 εκ. ευρώ

Ο Ερλινγκ Χάαλαντ, είναι μαζί με τον Κιλιάν Μπαπέ, τα δύο νέα «φαινόμενα» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Και οι διοικούντες την Ντόρτμουντ «τρίβουν τα χέρια τους» από ικανοποίηση, καθώς σε περίπτωση που αποφασίσουν να παραχωρήσουν τον 20χρονο επιθετικό θα... γεμίσουν τα ταμεία του συλλόγου.

Ενδεικτικές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του μάνατζερ του, Μίνο Ραϊόλα: «Το πολύ 10 σύλλογοι μπορούν να τον αγοράσουν και να του προσφέρουν σωστή βάση μετά την Ντόρτμουντ. Και τέσσερις από αυτούς τους συλλόγους είναι στην Αγγλία. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αθλητικός διευθυντής ή προπονητής στον κόσμο που θα έλεγε «δεν ενδιαφέρομαι». Είναι σαν να λέμε: «Υπάρχει μια ομάδα της Φόρμουλα 1 που δεν θα ενδιαφερόταν για τον Λιούις Χάμιλτον»;

Η ρήτρα αποδέσμευσης του Χάαλαντ είναι στα 75 εκατομμύρια ευρώ, όμως το συμβόλαιο του νεαρού επιθετικού, λήγει το καλοκαίρι του 2022. Κατά συνέπεια, όποιος σύλλογος θελήσει να τον αποκτήσει... νωρίτερα, θα πρέπει να «βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη».

Όπως μάλιστα, αποκάλυψαν οι αγγλικές εφημερίδες «Mirror» και «Daily Mail», το ποσό αυτό, έχει ορισθεί από την διοίκηση της Ντόρτμουντ, στα 115 εκατομμύρια ευρώ ως βάση εκκίνησης για τις σχετικές διαπραγματεύσεις.