Οι 5 ομάδες σε 1-2 θέσεις, τα σενάρια για ΠΑΟΚ και η κλήρωση των play-offs

Πέντε ομάδες -Βασιλεία, Γάνδη, ΛΑΣΚ Λίντσερ, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Καραμπάχ- έχουν εξασφαλίσει θέση  μεταξύ των δύο πρώτων στους ομίλους του Europa Conference League, κι άλλες 12 απόψε (25/11), ανάμεσά τους κι ο ΠΑΟΚ (Παρτιζάν, Μποντό/Γκλιμτ, Ρόμα, ΑΖ Άλκμααρ, Γιάμπλονετς, Φέγενορντ, Σλάβια Πράχα, Κοπεγχάγη, Σλόβαν Μπρατισλάβα, Ρεν και Τότεναμ οι άλλες) έχουν προϋποθέσεις να τις...ακολουθήσουν στην 5η αγωνιστική.

Αντίθετα δεν μπορούν να τερματίσουν μεταξύ των δύο πρώτων,  Αλασκέρτ, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Ελσίνκι, Καϊράτ, Λίνκολν, Μούρα και Ομόνοια.

Στον 6ο όμιλο, όπου απόψε είναι προγραμματισμένες οι συναντήσεις, Σλόβαν Μπρατισλάβα (7)-ΠΑΟΚ (7), Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (0)- Κοπεγχάγη (9), αυτά είναι τα σενάρια της επόμενης ημέρας:

* Η Κοπεγχάγη θα «σφραγίσει» θέση στους δύο πρώτους, με νίκη. Θα επιβεβαιωθεί στη φάση των «16», εάν κερδίσει και το άλλο παιχνίδι έρθει ισοπαλία.

* Η Σλόβαν ή ο ΠΑΟΚ θα επιβεβαιωθούν στους δύο πρώτους αν κερδίσουν και δεν θα μπορέσουν να τερματίσουν στους δύο πρώτους αν χάσουν και η Κοπεγχάγη κερδίσει.

* Η Λίνκολν δεν μπορεί να τερματίσει στους δύο πρώτους.

 Η κατάσταση στους άλλους επτά ομίλους του Europa Conference League:

1ος όμιλος: Μακάμπι Τελ-Αβίβ(10)-ΛΑΣΚ Λίντσερ(10),Ελσίνκι(3)-Αλασκέρτ(0)

*  Τόσο η Μακάμπι Τελ Αβίβ όσο και η ΛΑΣΚ έχουν τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις. Εάν κάποια από τις δύο πλευρές κερδίσει, θα  προκριθεί  στους «16» και η ηττημένη ομάδα θα πάει στα play-offs.

*  Ούτε η Ελσίνκι ούτε η Αλασκέρτ μπορούν να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις.

2ος όμιλος: Φλόρα(2)-Παρτιζάν(7),Ανόρθωση(2)-Γάνδη(10)

* Η Γάνδη είναι στις δύο πρώτες θέσεις. Θα επιβεβαιωθεί στη φάση των «16» εάν κερδίσει, αν πάρει ισοπαλία και η Παρτιζάν δεν κερδίσει ή εάν η Παρτιζάν χάσει.

* Η Παρτιζάν θα τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις εάν κερδίσει ή με ισοπαλία εάν δεν κερδίσει η Ανόρθωση.

* Η Φλόρα πρέπει να κερδίσει για να παραμείνει στη διεκδίκηση για να τερματίσει δεύτερη.

* Η Ανόρθωση πρέπει να κερδίσει και να ελπίζει η Παρτιζάν να μην μείνει στη διεκδίκηση για να τερματίσει δεύτερη.

3ος όμιλος: Ρόμα(7)-Ζόρια (6),Μπόντο Γκλίμτ(8)-ΤΣΣΚΑ Σόφιας(1)

* Η Μπόντο Γκλιμτ θα «σφραγίσει» θέση ανάμεσα στις δύο πρώτες με νίκη. Θα επιβεβαιωθεί  στη φάση των «16» εάν κερδίσει και το άλλο παιχνίδι έρθει ισόπαλο.

* Η Ρόμα θα επιβεβαιωθεί στους δύο πρώτους αν κερδίσει.

* Η Ζόρια δεν θα μπορέσει να τερματίσει στους δύο πρώτους αν χάσει και η Μπόντο Γκλίμτ  κερδίσει.

- Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας δεν μπορεί να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις.

4ος όμιλος: Γιάμπλονετς(5)-AZ Αλκμααρ(10), Ράντερς(4)-Κλουζ (1)

*  Η AZ θα βρεθεί στις δύο πρώτες, εάν η Ράντερς δεν κερδίσει. Επιβεβαιώνεται στη φάση των «16» εάν δεν χάσει.

* Η  Γιάμπλονετς  θα είναι στους δύο  πρώτους εάν κερδίσει και η Ράντερς χάσει. Πρέπει να κερδίσει για να παραμείνει στη διεκδίκηση για να τερματίσει πρώτη.

*  Η Ράντερς δεν θα μπορέσει να τερματίσουν στους δύο πρώτους αν χάσει και κερδίσει η Γιάμλονετς. Θα παραμείνει στη διεκδίκηση για να κερδίσουν τον όμιλο εάν κερδίσει και η ΑΖ χάσει.

* Η Κλουζ θα παραμείνει στη διεκδίκηση για να τερματίσει στους δύο πρώτους εάν κερδίσει και η Γιάμπλονετς όχι, ή εάν φέρει ισοπαλία και η Γιάμπλονετς χάσει.

5ος όμιλος: Σλάβια Πράγας(6)-Φέγενορντ (10), Μακάμπι Χάιφα(4)-Ουνιόν(3)

* Η Φέγενορντ θα τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις αν δεν κερδίσει η Μακάμπι. Θα επιβεβαιωθεί στη φάση των «16» εάν δεν χάσει.

* Η Σλάβια Πράγας θα επιβεβαιωθεί στους δύο πρώτους αν κερδίσει και το άλλο παιχνίδι έρθει ισοπαλία.

* Η Μακάμπι Χάιφα δεν θα μπορέσει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις εάν ηττηθεί ή εάν έρθει ισόπαλη και η Σλάβια κερδίσει.

* Η Ουνιόν Βερολίνου δεν θα μπορέσει να τερματίσει στους δύο πρώτους αν χάσει, ή αν φέρει ισοπαλία και κερδίσει η Σλάβια.

7ος όμιλος: Ρεν(10)-Φιτέσε(6),Μούρα(0)-Τότεναμ(7)

* Η Ρεν θα «σφραγίσει» θέση στους δύο πρώτους αν δεν χάσει. Θα επιβεβαιωθεί στη φάση των «16», εάν κερδίσει και η Τότεναμ όχι, ή εάν φέρει ισοπαλία και η Τότεναμ χάσει.

* Η Τότεναμ  θα επιβεβαιωθεί στους δύο πρώτους εάν κερδίσουν και η  Φίτεσε χάσει.

* Η Φίτεσε δεν θα μπορέσει να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις εάν ηττηθεί και η Τότεναμ κερδίσει. Η  Φίτεσε θα παραμείνει στη διεκδίκηση για να τερματίσει πρώτη εάν κερδίσει.

* Η Μούρα δεν μπορεί να τερματίσει στους δύο πρώτους.

8ος όμιλος: Καιράτ Αλμάτι(1)-Βασιλεία (8),Καραμπάχ (10)-Ομόνοια(2)

* Η Καραμπάχ είναι μεταξύ των δύο πρώτων. Θα επιβεβαιώσει τη θέση της στους «16» εάν κερδίσει και η Βασιλεία όχι.

* Η Βασιλεία είναι μεταξύ των δύο πρώτων. Θα επιβεβαιωθούν ως δεύτερη, αν δεν κερδίσει και η Καραμπάχ νικήσει.

* Ούτε η Ομόνοια ούτε η Καϊράτ μπορούν να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις.

Η κλήρωση των play-offs  του Europa Conference League, έχει προγραμματιστεί για τις 13 Δεκεμβρίου, στη Νιόν. Στην κλήρωση συμμετέχουν 16 ομάδες, οι οκτώ δεύτερες από τη φάση των ομίλων του Europa Conference League  και οι οκτώ τρίτες ομάδες από τη φάση των ομίλων του Europa League.  Οι δεύτερες των ομίλων του Europa Conference League πρέπει να κληρωθούν με τις τρίτες του Europa League. Οι σύλλογοι από την ίδια ομοσπονδία δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους. Οι δευτεραθλητές της φάσης των ομίλων του Europa Conference League παίζουν τους επαναληπτικούς αγώνες εντός έδρας.