Quantcast

Ολοταχώς για τριετία στην Αδριατική Λίγκα ο Ολυμπιακός - Ποιες οι σκέψεις για τις ελληνικές διοργανώσεις

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός φαίνεται πως προχωρά κανονικά το πλάνο συμμετοχής της ομάδας στην Αδριατική Λίγκα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας Live Sport, οι ερυθρόλευκοι είναι αποφασισμένοι να αποδεχτούν την προϋπόθεση που έχει τεθεί από τη συγκεκριμένη λίγκα για δέσμευσή τους για συμμετοχή για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Η ABA Liga δεν ήθελε εξ αρχής να εμφανίσει μια… περαστική από τη διοργάνωση ομάδα, αλλά να τη δεσμεύει για ένα σεβαστό διάστημα στις τάξεις της, κάτι που θα της επιτρέπει να αξιοποιήσει και το brand name της εμπορικά.

Ασφαλώς η συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα περνά από την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της (έχει ένα καθεστώς ανάλογο της Ευρωλίγκας, με μια εταιρεία και τις ομάδες να είναι «συμμέτοχοι» στο πρωτάθλημα αυτό) που θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τελικών.

Οι τελικοί ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και Μπουντούτσνοστ είναι αυτή τη στιγμή στο 2-0, ολοκληρώνονται στις τρεις νίκες και μπορεί να τελειώσουν αύριο (17/4), την Παρασκευή (19/4) ή τη Δευτέρα (22/4). Συνεπώς οι εξελίξεις θα είναι άμεσες.

Κάποιες ομάδες είχαν εκφράσει αρχικά ενστάσεις για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, κυρίως λόγω των έξτρα εξόδων που θα έχουν για το ταξίδι στην Ελλάδα, αλλά οι Πειραιώτες, που έχουν κάνει δύο ταξίδια, ένα στο Ζάγκρεμπ και ένα στο Βελιγράδι για επαφές, διαβεβαίωσαν πως θα φέρουν στην ABA Liga κάποια χορηγικά προγράμματα που θα καλύψουν και με το παραπάνω τα έξοδα των κλαμπ της διοργάνωσης.

Όσον αφορά στη «φόρμουλα» πιθανής εισαγωγής του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα, μπορεί να γίνει με αναδιάρθρωση και αύξηση των ομάδων από 12 σε 14. Αυτό βολεύει και την ABA Liga, καθώς έτσι θα διατηρήσει στις τάξεις της την Ολίμπια Λιουμπλιάνα, η οποία φέτος… πάτωσε, αλλά παραμένει ένα από τα πιο ισχυρά brand names της λίγκας και ασφαλώς το θέλει στο δυναμικό της.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει «ξεγράψει», όμως, το ενδεχόμενο συμμετοχής και στην Ελλάδα. Αφενός μεν γιατί πάντα υπάρχει η ελπίδα να προχωρήσουν οι αλλαγές που επιθυμεί στην ΚΕΔ και αφετέρου γιατί αν απέχει από τις εθνικές διοργανώσεις για δύο σερί σεζόν, τότε θα χάσει την ιδιότητα του σωματείου.

Ως εκ τούτου, αν προχωρήσει το πλάνο συμμετοχής στην Αδριατική Λίγκα, υπάρχει η σκέψη να αγωνιστούν οι ερυθρόλευκοι με νεαρούς παίκτες στην Α2, κρατώντας ανοιχτή την πόρτα επιστροφής στο ελληνικό πρωτάθλημα.