Quantcast

Ολυμπιακός-Αντβέρπ 2-1: Λύτρωση με Ρέαμπτσουκ - Γκολ και highlights

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με δυσκολία 2-1 της Αντβέρπ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με δυσκολία 2-1 της Αντβέρπ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Με τον Ρέαμπτσουκ να δίνει τη λύση στο 87′ με τρομερό σουτ, ο Ολυμπιακός νίκησε την Αντβέρπ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι ήλεγξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού από το ξεκίνημά του αλλά δεν είχε και φάσεις. Με τους Βέλγους να είναι συνεχώς σε θέση άμυνας, οι χώροι δεν υπήρχαν για τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, με αποτέλεσμα να περνάνε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Τουλάχιστον μέχρι το 25′, γιατί στη συνέχεια ήρθαν και οι ευκαιρίες.

Αρχικά, αυτές ήταν του Ολυμπιακού, όπως για παράδειγμα στο 29′, όταν ο Σισέ με καρφωτή κεφαλιά δεν βρήκε στόχο. Σχεδόν δέκα λεπτά μετά, στο 38′, το Καραϊσκάκης πανηγύρισε για το πολύ ωραίο γκολ του Ελ Αραμπί με προβολή, αλλά το γκολ τελικά ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ. Δεν έγινε, επομένως, το 1-0 και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου παραλίγο να γίνει το 0-1, αλλά στο 41′ το πλασέ του Φίσερ στην αντεπίθεση έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 44′ ο αμαρκάριστος Σαμάτα αστόχησε με κεφαλιά.

Όπως και να έχει, τα πράγματα έγιναν καλύτερα για τον Ολυμπιακό νωρίς στο β’ μέρος, αφού κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 52′ ο Καμαρά σέντραρε και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έκανε το 1-0, αφού όλα έγιναν σωστά αυτή τη φορά. Το κακό για τους ερυθρόλευκους είναι ότι δεν έγιναν όλα σωστά στη συνέχεια… Οι Πειραιώτες πλησίασαν στο δεύτερο γκολ στο 59′ με την κεφαλιά του Σισέ, δεν το έβαλαν και από εκεί και πέρα σταδιακά άρχισαν να οπισθοχωρούν.

Έτσι, η Αντβέρπ πήρε μέτρα στο γήπεδο, το πίστεψε και δικαιώθηκε στο 74′, όταν ο Σαμάτα με κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Μπενσόν, έκανε το 1-1.

Άμεσα ο Μαρτίνς έκανε τέσσερις αλλαγές: Έξω οι Εμβιλά, Ονιεκούρου, Μ. Καμαρά και Α. Καμαρά, μέσα οι Βαλμπουενά, Κουντέ, Τικίνιο και Βρουσάι.

Κινήσεις που δεν έδειχναν να φέρνουν αποτέλεσμα, με τους Πειραιώτες μάλιστα να κινδυνεύουν να δεχθούν και το το 1-2 με το σουτ του Μπενσόν στο 86′ που έφυγε λίγο άουτ.

Και εκεί που όλα έδειχναν ισοπαλία, στο 87′ ο Ρέαμπτσουκ με τρομερό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Μπουτέ για το 2-1, δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό!

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (76′ Βαλμπουενά), Μ. Καμαρά (81′ Κουντέ), Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά (81′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (88′ Μπα), Ονιεκούρου (81′ Τικίνιο).

Αντβέρπ: Μπουτέ, Μπατάιγ, Ντε Λαέτ, Αλμέιδα, Μπούτα, Βερστράετε, Ναϊνγκολάν (67′ Γκερκένς), Φίσερ, Σαμάτα, Μιγιόσι (67′ Μπενσόν), Φρέι (80′ Έγκεσταϊν).