Quantcast

Oμόνοια: Πώς έφτασε στα play off του Champions League, το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού - BINTEO

Η Ομόνοια, λοιπόν, είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον δρόμο του προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Η Ομόνοια απέκλεισε τον Ερυθρό Αστέρα στη διαδικασία των πέναλτι και ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με τους Κύπριους στα play offs του Champions League. Στις 23 και 29 Σεπτεμβρίου τα ματς.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων έχει οριστεί για τις 23 Σεπτεμβρίου στο "Γ. Καραϊσκάκης". Η ρεβάνς θα γίνει στις 29 του μήνα στην Κύπρο. Και τα δύο ματς θα αρχίσουν στις 22.00.

Η Ομόνοια είναι η ομάδα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός πριν λίγο καιρό στον Ρέντη, στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης και σίγουρα κι οι δύο ομάδες έχουν μια ιδέα από τι πρόκειται να συναντήσουν, αν τελικά έρθουν αντιμέτωποι.

Θρίλερ στο ΓΣΠ, αλλά στη ρώσικη ρουλέτα η Ομόνοια είχε ψυχραιμία και Φαμπιάνο! Οι Κύπριοι επικράτησαν 5-3 (4-2 πεν., 1-1 κ.α.) του Ερυθρού Αστέρα και θα βρουν απέναντί τους τον Ολυμπιακό στον δρόμο για τους ομίλους του Champions League. H ομάδα του Μπεργκ προβλημάτισε στο δημιουργικό κομμάτι, ωστόσο ανασταλτικά τα πήγε περίφημα. 

Με 4-2-3-1 η Ομόνοια και τους: Φαμπιάνο κάτω από τα δοκάρια, τον Λανγκ δεξιά, τους Χούμποτσαν, Λούφτνερ στο κέντρο της άμυνας και τον Λέζιακς αριστερά. Γιόρντι Γκόμες και Βίτορ Γκόμες τα δυο ανασταλτικά χαφ, ο Παπουλής, δεξιά ο Τιάγκο και ο Μποτεάκ πίσω από τον Κακουλλή. Στον αντίποδα, η ομάδα του Στάνκοβιτς έπαιξε με 4-1-4-1 και τους: Μπόριαν στο τέρμα, Γκόμπελιτς δεξιά, Ρόντιτς αριστερά, Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς στο κέντρο της άμυνας. Ο Σανόγκο αμυντικό χαφ, με τους Κανγκά, Ίβανιτς μπροστά του, Κατάι πιο αριστερά, Μπεν στα δεξιά και  Βουκάνοβιτς στην κορυφή. 

 

Δυο γκολ, ελάχιστες φάσεις!

Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στο ματς, είχε τον έλεγχο, την κατοχή, αλλά όχι και τον τρόπο  για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Η Ομόνοια ανασταλτικά ήταν εξαιρετική, ωστόσο αδυνατούσε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα. Ενα σουτ του Ιβανιτς στο 15' και μια κεφαλιά του Μπεν στο 29'  ήταν ό,τι καλύτερο είχαμε στο ημίωρο! Ωστόσο, η Ομόνοια ήταν αυτή που που πήρε το προβάδισμα από το... πουθενά! Στο 31' και στο τρίτο διαδοχικό κόρνερ που εκτέλεσε ο Γιόρντι, Μπόριαν και Γκόμπελιτς είχαν κάκιστη αντίδραση στο πρώτο δοκάρι και ο Λούφτνερ από κοντά πέτυχε το 1-0. Ο Αστέρας πίεσε, η κατοχή έφτασε στο 60% και στο 39' πλησίασε στο γκολ, αλλά η σουτάρα του Κανγκά πέρασε άουτ. Οι Σέρβοι στην πιο οργανωμένη προσπάθειά τους κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Στο 45' ο Μπεν βρήκε χώρο, έκανε υπέροχη σέντρα και ο Ιβανιτς ολομόναχος ισοφάρισε σε 1-1.

Εντυπωσιακό 20λεπτο, αλλά χωρίς γκολ!

Το σκηνικό στην επανάληψη άλλαξε, το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, η Ομόνοια πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που έβρισκε χώρους. Στο 53΄ο Αστέρας είχε καλή ευκαιρία, αλλά το δυνατό σουτ του Κατάι έδιωξε εντυπωσιακά ο Φαμπιάνο. Η Ομόνοια απάντησε και δυο λεπτά αργότερα ο Τιάγκο δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Γρήγορος ρυθμός και οι Σέρβοι πλησίασαν στο γκολ στο 59', αλλά ο Μπεν... κατάφερε από κοντά να αστοχήσει. Ο Ιβανιτς είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία στο 62', όμως η Ομόνοια ήταν αυτή που πλησίασε περισσότερο στο γκολ, αλλά το υπέροχο τελείωμα του Μποτεάκ στο 67' έβγαλε εντυπωσιακά ο Μπόριαν. Μετά το 70' ο ρυθμός έπεσε, οι δυο ομάδες έριξαν βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι, η Ομόνοια είχε καλύτερες επιστροφές και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο η κούραση ήταν… πρωταγωνίστρια, οι δυο ομάδες δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο, ο ρυθμός ήταν ανύπαρκτος και είναι χαρακτηριστικό πως μόνο ένα σουτ του Γκάβριτς στο 11’ ήταν η μοναδική αξιόλογη φάση! Ετσι, η ρώσικη ρουλέτα ήταν αυτή που θα έδινε το εισιτήριο πρόκρισης!

Σούπερ Φαμπιάνο στη ρώσικη ρουλέτα!

Η Ομόνοια ήταν συγκεντρωμένη και ο Φαμπιάνο ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ο Βραζιλιάνος κίπερ νίκησε Φαλτσινέλι και Ντέγκενεκ κι έστειλε την ομάδα του στα πλέι οφ. Συμπαραστάτες του στη ρώσικη ρουλέτα οι Γιόρντι Γκόμες, Βίτορ Γκόμες, Ασάντε και Λέζιακς που ευστόχησαν (4-2). 

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Λανγκ, Χούμποτσαν (Κούσουλος 90’+3′), Λούφτνερ, Λέζιακς, Γιόρντι, Γκόμες, Τιάγκο (Ασαντέ  118′), Παπουλής (Λοΐζου 98′), Μποτεάκ, Κακουλλής (Σενέ 65′)

Πριν από τον Ερυθρό Αστέρα, η κυπριακή ομάδα είχε παίξει ήδη δύο προκριματικούς γύρους. Και τα δύο παιχνίδια εκτός έδρας και μάλιστα δεν δέχθηκε γκολ σε κανένα από αυτά! Στον πρώτο προκριματικό γύρο επικράτησε 1-0 της Αραράτ (στην παράταση) και στον β' γύρο πέρασε από τη Βαρσοβία, επικρατώντας 2-0 της Λέγκια!

H σύνθεση στον αγώνα με την Αραράτ στο Γερεβάν, όπου σκόραρε ο Τιάγκο στο 94': Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέζιακς, Γκόμες (91′ Κούσουλος), Γιόρντι, Τιάγκο (102′ Τζιωνής), Μαυρίας (81′ Λοΐζου), Πακουλής, Ντούρις (67′ Μποτεάκ).

Η σύνθεση στο παιχνίδι με τη Λέγκια, όπου επίσης πήρε την πρόκριση στην παράταση με τέρματα των Γκόμεθ (92' πέν.) και Τιάγκο (107'): Φαμπιάνο, Λέζιακς, Λανγκ, Λούφτνερ, Κούσουλος, Γκόμεθ, Γκόμες (Μαυρίας 102′), Μποτεάκ (Λοΐζου 91′), Τιάγκο (Κίκο 113′), Τζιωνής (Ασάντε 77′), Ντούρις.

Η σύνθεση στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα: Φαμπιάνο, Λανγκ, Χούμποτσαν (93'Κουσούλος), Λούφτνερ, Λέζιακς, Γιόρντι, Γκόμες, Τιάγκο, Παπουλής (98'Λοΐζου), Μποτεάκ, Κακουλλής (65'Σενέ).

Να σημειώσουμε πως η Ομόνοια σε αυτά τα τρία παιχνίδια έχει παραταχθεί με τρία διαφορετικά συστήματα. Συγκεκριμένα στο ματς με την Αραράτ οι «πράσινοι» έπαιξαν με διάταξη 4-2-3-1. Στον αγώνα με τη Λέγκια η κυπριακή ομάδα παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3. Στην ιστορική αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα η Ομόνοια έπαιξε με 4-4-2. Για την ομάδα της Λευκωσίας η 16η Σεπτεμβρίου είναι ιστορικής σημασίας. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει με τον Ολυμπιακό έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ομόνοια θα παίξει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στο πρωτάθλημα της Κύπρου έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα τρία παιχνίδια. Η πρεμιέρα έγινε στις 22 Αυγούστου με την Ομόνοια να μένει στο 2-2 εκτός έδρας με την Πάφο. Νίκησε εντός έδρας 1-0 την Καρμιώτισσα, ενώ έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας με αντίπαλο την Ανόρθωση.

Ο Χένινγκ Μπεργκ

Στην τεχνική της ηγεσία βρίσκεται ο Νορβηγός Χένινγκ Μπεργκ. Ο 51χρονος προπονητής ανέλαβε την Ομόνοια τον Ιούνιο του 2019 και κατάφερε να την οδηγήσει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ακόμα έχει καθίσει στον πάγκο της Στάμπαεκ, της Βιντεόντον, της Λέγκια Βαρσοβίας, της Μπλάκμπερν, της Λίλεστρομ και της Λιν.

Το γνώριμο ΓΣΠ

Η Ομόνοια χρησιμοποιεί ως έδρα το ΓΣΠ ένα γήπεδο γνώριμο για τον Ολυμπιακό, αφού έχει αγωνιστεί σε αυτό αρκετές φορές στο παρελθόν. Πρόκειται για ένα γήπεδο χωρητικότητας περίπου 23.000 θεατών. Εκτός από την Ομόνοια ως έδρα το χρησιμοποιεί ακόμα ο ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακός Λευκωσίας, ενώ εκεί γίνεται η πλειοψηφία των αγώνων της εθνικής ομάδας της Κύπρου. Τα εγκαίνια του έγιναν στις 6 Οκτωβρίου 1999 και το συγκεκριμένο γήπεδο το χρησιμοποιούν και οι υπόλοιπες κυπριακές ομάδες για τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια.

Το ρόστερ