Quantcast

Παγκόσμιο Κωπηλασίας: «Ασημένιος» ο Παπακωνσταντίνου

Μετά από το χρυσό μετάλλιο που είχε πανηγυρίσει πριν λίγο καιρό στο Μόναχο και τον έστεψε πρωταθλητή Ευρώπης, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου προσέφερε μία ακόμα σημαντική επιτυχία, μία ακόμα σπουδαία διάκριση στον ελληνικό αθλητισμό και δη στην κωπηλασία.

Αυτό το κατάφερε μέσω της παρουσίας του στον τελικό του σκιφ Ελ βαρών, με τον 23χρονο πρωταθλητή να κατακτάει το ασημένιο μετάλλιο τερματίζοντας 2ος, πίσω από τον Γκάμπριελ Σοάρες.

Ο Παπακωνσταντίνου είχε χρόνο 7:05:42 έναντι 7:03:40 του Ιταλού που πήρε την 1η θέση, με το πόντιουμ να το συμπληρώνει ο Σλοβένος Χρβατ, με χρόνο 7:08:66.

«Είναι λίγο γλυκόπικρη η γεύση αφού ήθελα να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο. Οι αγώνες πήγαιναν καλά μέχρι σήμερα, οπότε συγχαρητηρία στον Γκαμπριέλ. Δεν ένιωθα καλά το πρωί, δεν ένιωθα ο εαυτός μου. Αυτός είναι αγώνας υψηλού επιπέδου, οπότε πρέπει να δουλέψω σε αυτό», δήλωσε ο Παπακωνσταντίνου.

Σημειώνεται πως αυτό ήταν το τέταρτο συνολικά μετάλλιο για τη χώρα μας και τρίτο ασημένιο, με το χρυσό να το έχει κερδίσει ο Βασίλης Πολύμερος το 2005.

Πηγή: filathlos.gr