Quantcast

Παναθηναϊκός: Αμφίβολος ο Γκιστ για το παιχνίδι με την Ρεάλ - Αναχώρησε για την Μαδρίτη η αποστολή των πρασίνων

Μπορεί ο Ρικ Πιτίνο να είχε δηλώσει ότι ο Τζέιμς Γκιστ θα προλάβει τα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Ισπανία, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε ότι ο έμπειρος φόργουορντ είναι πολύ πιθανό να μην προλάβει τελικά τα πρώτα ματς της σειράς. 

«Αυτή την στιγμή δεν έχει ακουμπήσει την μπάλα και δεν έχει κάνει τις τελευταίες 5-6 προπονήσεις. Δεν είναι απλώς να παίζει έτοιμος, αλλά να έρθει σε φόρμα. Είναι το κλειδί της ομάδας ο Γκιστ. Ένας έμπειρος παίκτης που βοηθά στην άμυνα και καταλαβαίνει την επίθεση, ένας από τους πιο έξυπνους παίκτες μας. Είναι κομμάτι του παιχνιδιού οι τραυματισμοί. Η Ρεάλ πιθανώς να μην έχει τον Γιουλ. Πρέπει ο Μήτογλου να κάνει ένα βήμα μπροστά και ο Βουγιούκας με τον Παπαγιάννη να παλεύουν σε κάθε φάση σαν να είναι η τελευταία στιγμή της ζωής τους» τόνισε χαρακτηριστικά για τον Γκιστ ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Σχετικά με την πρόσφατη ήττα από την Ρεάλ, σχολίασε: «Δεν σημαίνει τίποτα. Κατηγορούμε τους εαυτούς μας και όχι τους αντιπάλους. Είναι ευλογία το ότι χάσαμε. Γιατί όταν παίζουμε στην έδρα μας δεν θα σημαίνει ότι αυτόματα μπορούμε να κερδίσουμε. Θέλουμε να έχουμε μία ευκαιρία και μία εκτός έδρας νίκη. Καλό θα είναι να πάρουμε δύο».

Για τον Ταβάρες είπε: «Ενα από τα προβλήματα είναι πως κάθεται στη γραμμή και δεν βγαίνει έξω. Πρέπει να οργανώσουμε ειδικά πράγματα γι’ αυτόν, όμως το πρόβλημα είναι πως παίξαμε στο πρωτάθλημα με έναν παίκτη που είχε 17 ριμπάουντ μαζί μας. Έτσι δεν θα κάνουμε τη δουλειά μας σε αυτή τη θέση. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα σε αυτή τη θέση. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό, έχουμε αυτοπεποίθηση για τον Παπαγιάννη, πιστεύω πολύ στον Ιαν, ξέρω ότι θα κάνουν το καλύτερο παιχνίδι τους και ελπίζω ότι θα αρκεί για εμάς».