Quantcast

ΠΑΟ-Πέρεθ: Να παλέψουμε για τους τίτλους και την έξοδο στην Ευρώπη

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Ρούμπεν Πέρεθ στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη αναφέρθηκε στην απόφασή του να φορέσει τα «πράσινα», στην ιστορία του τριφυλλιού που έπαιξε ρόλο στην απόφασή του, αλλά και στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρούμπεν Πέρεθ μίλησε για:

Τις πρώτες εντυπώσεις του από τον Παναθηναϊκό: "Πολύ καλές. Ηρθα γνωρίζοντας πως πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και μέχρι στιγμής από τα όσα έχω δει όλα είναι πολύ καλά. Η υποδοχή, από τη μεριά του κλαμπ, ήταν πολύ καλή. Η προσαρμογή μου στην ομάδα είναι πολύ καλή, γιατί πέραν του γεγονότος πως υπάρχουν πολλοί Ισπανοί, ο σύλλογος επίσης μου το εκπέμπει".

Το τι του είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς: "Το πρώτο που με έπεισε ήταν η ιστορία του συλλόγου, πως μπορεί τα τελευταία χρόνια να ήταν δύσκολα αλλά προερχόταν από πολλά χρόνια με σταθερή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με προσέλκυσε πολύ η ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού και σαφώς και έπαιξε ρόλο το ότι με κάλεσε ο προπονητής και μου έδειξε την εμπιστοσύνη του είναι επίσης ένα από τα πράγματα που με έκαναν να επιλέξω τον Παναθηναϊκό".

Την κατάσταση που βρίσκεται ο ίδιος: "Είναι λογικό όταν ένας παίκτης πάει σε μια νέα ομάδα, θέλει να παίξει το συντομότερο δυνατό, να βρεθεί με τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο. Ετσι συνέβη και με εμένα. Μίλησα με τον προπονητή και του είπα πως θέλω να παίξω. Αρχικά, είδα πως δεν κατάφερνα να τον πείσω γιατί είχα λίγες μέρες στην ομάδα ώστε να παίξω και στο φιλικό. Ωστόσο, σιγά σιγά βρήκα ρυθμό και θα γίνομαι καλύτερος. Βέβαια, είναι δύσκολο γιατί έρχομαι από ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, με συμπαίκτες που είναι όλοι καινούριοι για μένα και δεν γνώριζα κανέναν.

Το πότε θα είναι στο 100%: "Για την ώρα έχουμε παίξει μόνο δύο φιλικά και στο ένα δεν αγωνίστηκα λόγω ενός χτυπήματος, είναι νωρίς ακόμη και υπάρχει καιρός ακόμη στην προετοιμασία, αλλά ελπίζω πολύ σύντομα να μπορέσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Χρειάζεται χρόνος".

Τις διαφορές στη φιλοσοφία των προετοιμασιών που έχει δει: "Εχω βρεθεί σε επτά – οχτώ διαφορετικές ομάδες και κάθε προπονητής έχει το δικό του τρόπο δουλειάς και τη δική του οπτική γωνία. Είχα προπονητές που εργάζονταν με διαφορετικό τρόπο και άλλους που είχαν παρόμοια προσέγγιση. Η κεντρική ιδέα, πάντως, είναι παντού η ίδια: να προετοιμαστείς καλά για τις υποχρεώσεις που έρχονται και δεν υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα".

Το αν δυσκολεύεται με το γεγονός ότι δε μιλάει καλά Αγγλικά: "Τώρα στις πρώτες μέρες είναι πιο δύσκολο κυρίως στο επίπεδο της επικοινωνίας με τους συμπαίκτες μου, αλλά με την επιστροφή μας στην Αθήνα η κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί γιατί θα παρακολουθήσω μαθήματα για να μπορώ να επικοινωνώ καλύτερα με τους συμπαίκτες μου και τους πάντες στον σύλλογο. (4 ώρες την εβδομάδα τα μαθήματα)"

Το αν οι απαιτήσεις για τίτλους στον Παναθηναϊκό αποτελούν έξτρα κίνητρο: "Οπως είπα και πριν ήταν ακριβώς γι' αυτό το οποίο ήθελα να έρθω στον Παναθηναϊκό. Ερχομαι σε μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας και το να παλεύουμε για τίτλους και να παλέψουμε να μπούμε στην Ευρώπη είναι η ιδέα που έχω στο μυαλό μου και η νοοτροπία με την οποία έρχομαι σ' αυτή την ομάδα".

Την πίεση που υπάρχει για τη νέα σεζόν από τον κόσμο: "Ετσι όπως έχει η κατάσταση με την Covid-19, δεν επιτρέπει το να έχουμε τους οπαδούς μας κοντά. Δεν μπορούσαν να μας επισκεφθούν στο προπονητικό κέντρο, ενώ μετά από μερικές μέρες ήρθαμε στην Ολλανδία. Από τα social media είδα πως πρόκειται για έναν σύλλογο με πολλούς οπαδούς λόγω του βεληνεκούς του, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχα τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσω με τον κόσμο της ομάδας και να δω τους οπαδούς από κοντά".