Quantcast

Παπαθεοδώρου: «Να είμαστε έτοιμοι πνευματικά για να κερδίσουμε το τρόπαιο του BCL»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την προσπάθεια της ΑΕΚ στο Final 8 του Basketball Champions League και έθεσε σαν στόχο η Ένωση να παρουσιάσει καλή εικόνα και να κατακτήσει τον τίτλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου:

Για τον αυριανό (1/10, 18:30) προημιτελικό με τη Νίμπουρκ: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε εδώ. Θα θέλαμε να συγχαρούμε το BCL που τελειώνει τη σεζόν στο παρκέ. Είναι καλή ευκαιρία για εμάς να κάνουμε καλές εμφανίσεις και να κερδίσουμε το τρόπαιο. Για εμάς είναι σημαντικό να καταλάβουμε την πίεση του κόσμου. Από την άλλη πλευρά, εδώ είναι οι καλύτερες ομάδες της σεζόν, πολύ καλές ομάδες με καλούς προπονητές. Ξέρουμε και σεβόμαστε τους πάντες. Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της περσινής σεζόν, τη Νίμπουρκ. Έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ. Έχει πολύ καλό κόουτς, ξέρουν πώς να παίξουν, έχουν ιδέες σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και να είμαστε σκληροί πνευματικά».

Για το αν θα κρίνει το παιχνίδι η άμυνα ή η επίθεση: «Και τα δύο. Είναι σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό στο παιχνίδι. Έχουμε έμπειρη ομάδα και ταλαντούχα, αλλά αυτό δεν αρκεί. Ειδικά σε ένα τέτοιο τουρνουά. Όλοι είχαν λίγο διάστημα να προετοιμαστούν. Είναι διαφορετικά παιχνίδια σε σχέση με τους αγώνες της regular season. Πρέπει να προστατέψουμε το ζωγραφιστό, να είμαστε έτοιμοι πνευματικά να ελέγξουμε το τέμπο. Παίζουμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην άμυνα. Έχουν συγκεκριμένους κανόνες στην άμυνα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για την εικόνα της ΑΕΚ στο Super Cup: «Είχαμε μικρή περίοδο να βελτιώσουμε την ομάδα. Όλες αυτές τις μέρες είχαμε στο μυαλό μας το παιχνίδι με τη Νίμπουρκ. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες και θα δούμε τι θα γίνει στο παιχνίδι».

Για τον Μάρκους Σλότερ: «Ο Μάρκους έχει να παίξει 20 μέρες. Τις τελευταίες 10 μέρες έχει κάνει προπονήσεις. Θα είναι μαζί μας και περιμένουμε πως θα μας βοηθήσει αύριο».

Για το τι περιμένει να δει από τους παίκτες του και πόσο επηρεάζει το άδειο ΟΑΚΑ: «Είναι ξεκάθαρο για εμάς. Πρέπει να δώσουμε το 100%. Ο κόσμος περιμένει από εμάς να δει καλό μπάσκετ, αλλά πρώτα απ' όλα να δει μια ομάδα που θα δώσει το 100%. Αυτή είναι η βασική απαίτησή μας από τους παίκτες μας, να σεβαστούμε τη διοργάνωση. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια και θέλουμε να δώσουμε το 100%. Σίγουρα η απουσία του κόσμου, ένα γεμάτο ΟΑΚΑ έχει μεγάλη επίδραση και σε εμάς και στους αντιπάλους. Είναι πολύ διαφορετικό που το γήπεδο δεν θα έχει κόσμο, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε όπως κάνουν και οι άλλες ομάδες».