Quantcast

Πέρασε και από την Τούμπα με ανατροπή ο Παναθηναϊκός

«Έξι στα έξι» για την αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 από το γκολ του Ολιβέϊρα στο ημίχρονο, ανέτρεψε την κατάσταση με δύο γκολ του Αϊτόρ στο δεύτερο μέρος και έφυγε με το διπλό (2-1) από την Τούμπα επί του ΠΑΟΚ.

Έτσι, οι «πράσινοι» βρίσκονται πλέον στους 18 βαθμούς, με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Βόλο να έχουν 11.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλησε στο ξεκίνημα να «μπλοκάρει» το χτίσιμο των επιθέσεων του ΠΑΟΚ και έδωσε εντολή στον Κουρμπέλη να πιέζει ασφυκτικά τον Ντάντας. Όταν μάλιστα ο Πορτογάλος κατέβαινε πολύ χαμηλά για να πάρει την μπάλα, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ζητούσε από τον Σπόραρ να αναλάβει εκείνος την πίεση.

Οι κυπελλούχοι είχαν το πρώτο σουτ στην εστία στο 12’ όταν ο Τσέριν άνοιξε υπέροχα στον Αϊτόρ και αυτός μπαίνοντας στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Κοτάρσκι να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

Εν τέλει, ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που «έλυσε τον γόρδιο δεσμό»! Σε ωραία ανάπτυξη του Δικεφάλου από τα αριστερά, ο Ζίβκοβιτς έδωσε στον Αουγκούστο και αυτός με τακουνάκι πέρασε τη μπάλα με ποδιά προς τον Ολιβέιρα ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Μπρινιόλι για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου διέκρινε πως η δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού αντιμετώπιζε προβλήματα και άρχισε να παίζει στοχευμένα στην πλευρά Σάντσες και Μπερνάρ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να απαντήσει στο δεύτερο ημίχρονο και το πέτυχε στο 51’ με τον… σεσημασμένο Αϊτόρ. Ο Ισπανός εξτρέμ υποδέχτηκε την «40άρα» μπαλιά του Ρούμπεν, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, πέρασε τον Κοτάρσκι και έφερε το ματς στα ίσα.

Οι «Θεσσαλονικείς» στο 57’ αναγκάστηκαν να παίξουν χωρίς «καθαρό» επιθετικό καθώς ο σκόρερ Ολιβέϊρα ζήτησε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

Στο 68' έπειτα από μια βαθιά μπαλιά, ο Σπόραρ πήρε την κεφαλιά προ του Κοτάρσκι ο οποίος εν συνεχεία τον χτύπησε με το χέρι καθώς δεν βρήκε την μπάλα. Ο Αυστιακός διαιτητής αρχικά δεν συγκινήθηκε όμως έπειτα από παρέμβαση του VAR καταλόγισε την «εσχάτη των ποινών».

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αϊτόρ, ο οποίος σημάδεψε σωστά και ο Παναθηναϊκός πέρασε σε ρόλο οδηγού.

Αυτό ήταν το έκτο γκολ του Ισπανού σε έξι ματς απέναντι στον «Δικέφαλο του Βορρά» και το έβδομο στην φετινή Super League.

«Κλειδί» για την ανατροπή ήταν η οδηγία του Γιοβάνοβιτς στο δεύτερο μέρος να «χτυπήσει» στα αριστερά με την ταχύτητα του Αϊτόρ τον Βιεϊρίνια.

Με την συμπλήρωση 90 λεπτών, ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε στο έδαφος στην μονομαχία με τον Μάγκνουσον με τον Βάινσμπεργκερ να καταλογίζει πέναλτι. Ωστόσο έπειτα από νέα παρέμβαση του VAR άλλαξε την απόφασή του.

Κίτρινες: 43’ Ολιβέϊρα, 72΄ Κοτάρσκι, 75’ Κούρτιτς - 44’ Μάγκνουσον, 88' Χουάνκαρ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (85' Κωνσταντέλιας), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια (76’ Τσαούσης), Ντάντας (76’ Ελ Καντουρί), Κούρτιτς (85' Γκορντεζιάνι), Νάρεϊ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (57’ Μπίσεσβαρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρ (90' Γκάνεα), Αϊτόρ (90'+4' Σάρλια), Σπόραρ (85' Ιωαννίδης).

ΠΗΓΗ: filathlos.gr