Quantcast

Πιο κοντά στο όνειρο της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική χάντμπολ - Κέρδισε 26-24 το Βέλγιο

Πέτυχε την τρίτη νίκη του σε τέσσερα παιχνίδια του 5ου προκριματικού ομίλου και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στα τελικά του EURO 2024.

Ακόμη ένα βήμα για να πανηγυρίσει την παρθενική της πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έκανε η εθνική χάντμπολ των ανδρών.

Το συγκρότημα του Γιώργου Ζαραβίνα επικράτησε 26-24 του Βελγίου στη Χαλκίδα, πέτυχε την τρίτη νίκη του σε τέσσερα παιχνίδια του 5ου προκριματικού ομίλου και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στα τελικά του EURO 2024, είτε καταλαμβάνοντας μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις, είτε ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Το πολύ νευρικό ξεκίνημα της εθνικής, με λάθη σε άμυνα και επίθεση, έδωσε την ευκαιρία στους Βέλγους να πάρουν προβάδισμα (4-2, 6-3, 8-4), με τη διαφορά να φτάνει στα πέντε γκολ στο 20ο λεπτό (10-5 και 11-6).

Κάπου εκεί, η «αφύπνιση» του Χάρη Μάλλιου και η βελτίωση της ελληνικής άμυνας ανέτρεψαν το σκηνικό, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κλείνει το ημίχρονο με σερί 5-0 στα τελευταία 4,5 λεπτά και να περνάει μπροστά στο σκορ με 13-12.

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου «πάγωσε» το μομέντουμ των διεθνών, που χρειάστηκαν σχεδόν οκτώ λεπτά για να σκοράρουν και βρέθηκαν ξανά πίσω στο σκορ με 15-13.

 

Η εθνική συνήθλε γρήγορα και έψαχνε πια την ευκαιρία να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Τη βρήκε με το δίλεπτο που χρεώθηκε στο 46΄ στον Γκλοριέ και με τρία αναπάντητα γκολ (το ένα ο Μπουκοβίνας από το ένα τέρμα στο άλλο) προηγήθηκε 22-19, με τον Σάββα στη συνέχεια να ανεβάζει τη διαφορά στο +4.

Το Βέλγιο αντέδρασε και με σερί 4-0 ισοφάρισε 23-23, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος (ενδιάμεσα ο Μάλλιος έχασε πέναλτι), αλλά ο Κεδέρης «ξεκόλλησε» τη «γαλανόλευκη», ο Μπουκοβίνας έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Γκλοριέ και στη συνέχεια ο Τόσκας διεύρυνε το ελληνκό προβάδισμα.

Ο Ντε Μπόιλε μείωσε ένα λεπτό πρν τη λήξη, αλλά ο Τόσκας στα 32΄΄ «σφράγισε» τη νίκη της εθνικής, διαμορφώνοντας το τελικό 26-24.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Ζαραβίνας): Μπάγιος 1, Λιάπης 3, Μάλλιος 6, Μιχαηλίδης, Πασσιάς, Τόσκας 6, Μπουκοβίνας 1, Παπαβασίλης 1, Δομπρής, Κανδύλας, Παπαδιονυσίου, Κρητικός 1, Αραμπατζής 3, Παπαντωνόπουλος, Σάββας 3, Κεδέρης 1.

ΒΕΛΓΙΟ (Γερίμ Σιλά): Λέτενς, Χάτζιτς 3, Σαμίν, Κότερς 1, Μπράουν, Κολμάν 5, Μπουαγιόν, Βανκόσεν 3, Ουμς 3, Γκλοριέ 1, Βανχόβε, Ντε Μπόιλε 4, Σπούρεν, Ντένερτ, Καντέλ 4, Ντελπίρ.