Quantcast

Ποδόσφαιρο: Αποχώρησε από την ενεργό δράση ο Πάντεφ

Θεωρείται ήρωας στην πατρίδα του, όπου είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές και ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με 38 γκολ σε 122 εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα.

Ο επιθετικός της Βόρειας Μακεδονίας Γκόραν Πάντεφ, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της χώρας του, ανακοίνωσε σήμερα (22/9) την αποχώρησή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 39 ετών, μετά από μια καριέρα που διήρκεσε περισσότερες από δύο δεκαετίες.

«Κοιτάζοντας πίσω, φαίνεται εξωπραγματικό... Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι», έγραψε ο Πάντεφ στο Instagram, προσθέτοντας: «Ένα όμορφο κεφάλαιο φτάνει στο τέλος του... Κουβαλάω μαζί μου απίστευτες αποσκευές συναισθημάτων... Είμαι χαρούμενος που τα μοιράστηκα μαζί (μαζί σου)».

Φτάνοντας στην Ίντερ σε ηλικία μόλις 18 ετών, ο Πάντεφ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Ιταλία, όπου φόρεσε κυρίως τα χρώματα της Ίντερ, της Λάτσιο, της Νάπολι, της Γαλατασαράι και της Τζένοα, πριν από την τελευταία του θητεία στην Πάρμα την περασμένη σεζόν.

Ο 39χρονος συμμετείχε στην ιστορική πεντάδα των «νερατζούρι» το 2010, όταν η ομάδα κατέκτησε τη Serie A, το Coppa Italia, το Champions League, το Super Cup Ιταλίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Χωρίς σύλλογο από το τέλος της περασμένης σεζόν, ο Πάντεφ θεωρείται ήρωας στην πατρίδα του, όπου είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές και ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με 38 γκολ σε 122 εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα.

Ο Πάντεφ διατέλεσε αρχηγός της Βόρειας Μακεδονίας, την οποία και οδήγησε στο Euro το περασμένο καλοκαίρι.